Καλωσορίσατε στο Pigneto, μια από τις πιο ανατρεπτικές και ενδιαφέρουσες γειτονιές της Ρώμης. Μια από τις γειτονιές της πόλης στις οποίες δεν συνηθίζονται οι τουρίστες! Μόνο ένα ποικιλόμορφο μείγμα από ιστορικούς κατοίκους του Pigneto, φοιτητές και μετανάστες.

Αναμφίβολα, αυτή η περιοχή που συναντάται σε κοντινή απόσταση από το ιστορικό κέντρο της Αιώνιας πόλης έχει αρχίσει να κλέβει την παράσταση και να προσελκύει τους ταξιδιώτες με τη μοναδικά της χαρακτηριστικά. Γιατί πρέπει να την επισκεφτείτε;

Pigneto: Η πιο cool γειτονιά στην ιταλική πρωτεύουσα

Ο μεγάλος μεταναστευτικός πληθυσμός είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Pigneto. Πολλοί από τους 52.000 αλλοδαπούς προέρχονται από χώρες όπως η Αίγυπτος, η Ρουμανία, οι Φιλιππίνες, αλλά και χώρες της Λατινικής Αμερικής. Φανταστείτε μόνο όλες τις διαφορετικές κουζίνες που μπορείτε να δοκιμάσετε σε αυτό το πολιτιστικό χωνευτήρι!

Το Pigneto ήταν πάντα μια συνοικία με αριστερή νοοτροπία, ενώ από το 1942-1944, αποτέλεσε σημαντικό κέντρο του αντιφασιστικού κινήματος στη Ρώμη. Σήμερα, τα κτίρια είναι χρωματισμένα με γκράφιτι με εικόνες των ανταρτών παρτιζάνων. Άλλες τοιχογραφίες είναι αφιερωμένες στον αβανγκάρντ σκηνοθέτη Pier Paolo Pasolini, γνωστό για την ανάδειξη κοινωνικών ζητημάτων και την αγάπη του για αυτή τη ζωηρή γειτονιά.

Η ατμόσφαιρα του Pigneto, θα έλεγε κανείς ότι, είναι συγκρίσιμη με εκείνη του Βερολίνου, καλωσορίζοντας τους ελευθερόφρονες, την LGBTQ κοινότητα της Ρώμης και τα hip νεανικά πλήθη. Γι’ αυτό και πολλοί φοιτητές του κοντινού Πανεπιστημίου La Sapienza αποκαλούν αυτή τη ζωντανή γειτονιά «σπίτι» τους.

Εδώ η τέχνη και η μουσική συναντώνται σε κάθε γωνιά, με ντόπιους καλλιτέχνες να βρίσκουν έμπνευση και να εκδηλώνουν το ταλέντο τους σε μικρά καφέ και μπαρ, καθιστώντας τη νυχτερινή ζωή στο Pigneto αρκετά ζωντανή και με δυνατή ατμόσφαιρα.

Το Pigneto, σύμφωνα με το housinganywhere.com, αντιπροσωπεύει το πνεύμα της αυθεντικής Ρώμης και είναι ένας τόπος όπου μπορείτε να ζήσετε την πόλη μέσα από τα μάτια των ντόπιων. Είναι μια ανακάλυψη που αξίζει να κάνετε κατά την επίσκεψή σας στην αιώνια πόλη της Ρώμης.