Τη νέα ναυαρχίδα της στην κατηγορία των phablet, το νέο Galaxy Note 7, παρουσίασε η εταιρεία Samsung.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ο σαρωτής της ίριδας του ματιού, μια νέα βιομετρική επιλογή, η οποία έρχεται με τη μορφή ενός υπέρυθρου σαρωτή, που μπορεί να ξεκλειδώσει το κινητό μέσα σε μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα.

samsung7-6

H εταιρεία έχει προνοήσει τοποθετώντας και scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από το κεντρικό κουμπί της συσκευής, ώστε όσοι χρήστες φορούν γυαλιά ή φακούς επαφής να μην χρειάζεται να τα βγάζουν προκειμένου να ξεκλειδώσουν το κινητό.

Έχοντας εφεύρει τα Phablet το 2011 με το αρχικό Galaxy Note, η Samsung μεταπήδησε από το Note 5 στο 7 ώστε η σειρά αυτή κινητών τηλεφώνων να συμβαδίζει με τα δημοφιλή Galaxy S7 της ίδιας εταιρείας.

Η συσκευή είναι το πρώτο Galaxy Note με πιστοποίηση IP68, που σημαίνει πως είναι ανθεκτική σε νερό βάθους 1,5 μέτρου για 30 λεπτά, ενώ είναι και ανθεκτική σε σκόνη.

samsung7-2

Έχει οθόνη Super AMOLED 5,7 ιντσών με ανάλυση Quad HD και ενσωματωμένη γραφίδα S-Pen, με δύο νέες λειτουργίες να προστίθενται στην σουίτα του Air Command. Πλέον έχουμε την μεγέθυνση μέχρι και 300% και την μετάφραση κειμένου σε διάφορες γλώσσες ακαριαία. Οι παραδοσιακές εφαρμογές S-Note και S-Memo είναι παρούσες και στο Galaxy Note 7. Η μπαταρία της συσκευής είναι στις 3.500mAh.

samsung7-5

Η κάμερα έχει  αισθητήρα 12MP, που θα τραβάει βίντεο 4Κ. Στην πρόσοψη υπάρχει αισθητήρας 5MP δυνατότητα λήψης βίντεο 2Κ. Οι αλλαγές της κάμερας είναι στο software που επιτρέπει το swype για να αλλάξουμε λειτουργίες.

samsung7-7

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε τον Exynos 8890, που είδαμε και στο Galaxy S7, με δύο τετραπύρηνους επεξεργαστές: οι 4 πιο αδύναμοι θα είναι χρονισμένοι στα 1,6GHz, ενώ οι πιο δυνατοί θα είναι στα 2,3GHz

samsung7-3

Στο νέο Phablet η Samsung έχει κάνει ορισμένες αλλαγές στο λειτουργικό του, το Android στην έκδοση 6.0.1 Marshmallow, συμπεριλαμβανόμενης της δυνατότητας μετατροπής βίντεο σε gif απευθείας από την οθόνη.

To Galaxy Note 7 αναμένεται να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο σε χρώματα Blue Coral, Black Onyx, Silver Titanium και Gold Platinum.

samsung7-4