Το iPhone 15 κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο και η Apple ήλπιζε σε υψηλές πωλήσεις, ωστόσο δεν πηγαίνει καλά στη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο που είναι η Κίνα.

Ο αμερικανικός κολοσσός βλέπει πτώση έως και 6% στις πωλήσεις του νέου μοντέλου σε σχέση με εκείνες που πέτυχε το iPhone 15 το προηγούμενο χρόνο.

Σύμφωνα με το Business Insider, η Apple αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, γιατί η Κίνα είναι είναι η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας σε πωλήσεις, αντιπροσωπεύοντας το 18% των εσόδων της.

Επίσης, οι χαμηλές πωλήσεις έρχονται σε μια κακή στιγμή, γιατί η κινεζική Huawei έχει φουντώσει τον ανταγωνισμό με το νέο smartphone Mate 60 Pro που έχει πουλήσει 1,5 εκατομμύρια κομμάτια σε ένα μήνα, διπλάσιο από τον αριθμό που είχε το προηγούμενο μοντέλο της Huawei.

Παράλληλα, η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχει κάνει τη θέση της Apple στη χώρα όλο και πιο επισφαλή, αφού η κινεζική κυβέρνηση απαγόρευσε σε ορισμένους κρατικούς υπαλλήλους να χρησιμοποιούν iPhone και έχει ξεκινήσει φορολογική έρευνα για τη Foxconn, έναν βασικό προμηθευτή των iPhone.

Όλα αυτά έχουν θέσει σε σημαντική πίεση τη σχέση της Apple με την Κίνα. Η εταιρεία κάνει τα πάντα για να προσπαθήσει να υπερασπιστεί τη θέση της στη χώρα και ο CEO Tim Cook πραγματοποίησε στην Κίνα δεύτερο ταξίδι μέσα στο χρόνο, ώστε να ελέγξει τι συμβαίνει κι αν μπορεί να βοηθήσει.