Σύντομα δεν θα χρειάζεσαι κλειδί για το αυτοκίνητο, θα έχεις το… iPhone

Η Apple παρουσίασε το Car Key για το ασύρματο ξεκλείδωμα του οχήματος μέσω κινητού


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑAPPLE
20:39
30/06/2020
Σύντομα δεν θα χρειάζεσαι κλειδί για το αυτοκίνητο, θα έχεις το… iPhone
5
loading

Η Apple ανακοίνωσε στο ετήσιο συνέδριό της Worldwide Developers Conference 2020 ένα νέο χαρακτηριστικό, άμεσα διαθέσιμο στη σειρά 5 της BMW.

Car Key το λέει και είναι ένας τρόπος για ασύρματο ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μέσω iPhone, ένα χαρακτηριστικό που έρχεται με το καινούριο λειτουργικό σύστημα iOS 14.

Το πρώτο αμάξι που θα υποστηρίζει τη λειτουργία είναι η καινούρια BMW 5 Series, που θα κυκλοφορήσει άμεσα. Όσο για την ασφάλεια της λειτουργίας, η Apple λέει πως επιστρατεύει ένα γνωστό και δοκιμασμένο πρωτόκολλο ασφαλείας της βιομηχανίας αυτοκινήτου (το Digital Key Release 2.0 του Car Connectivity Consortium).

Μόλις συνδεθεί λοιπόν το iPhone ή το Apple Watch με το μοντέλο που υποστηρίζει τη λειτουργία Car Key, το μόνο που θα χρειάζεται για να ξεκλειδώσεις το αμάξι είναι να κρατήσεις το κινητό κοντά στο σημείο που θα υπάρχει το NFC reader (στο χερούλι της πόρτας, για παράδειγμα).

Θα υπάρχει φυσικά βιομετρική επικύρωση, μέσω Face ID ή Touch ID, πριν ξεκλειδώσουν οι πόρτες, ένα βήμα που μπορείς να παραλείψεις όμως μέσω του Express Mode.

Υπάρχουν κατασκευαστές που προσφέρουν αντίστοιχα ψηφιακά κλειδιά, έχουν όμως τις δικές τους εφαρμογές. Εδώ μιλάμε για μια κοινή πλατφόρμα, με τη σφραγίδα και την τεχνογνωσία της Apple, που διευκολύνει τα πάντα, έχοντας ας πούμε πολλαπλά κλειδιά αποθηκευμένα στο κινητό.

Μπορείς να τα σβήσεις ανά πάσα στιγμή από το cloud και να δημιουργήσεις διαφορετικά προφίλ στο αμάξι, επιτρέποντας ας πούμε περιορισμένη πρόσβαση στα παιδιά και πλήρη δικαιώματα στη σύζυγο…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Προβληματα

  Και αν το τηλέφωνο σου χάλασε παίρνεις ταξί και φεύγεις . Η ζωή είναι ωραία μη τη δυσκολευουμε.

  1. avatar Giorgis

   Μόνο που στην ερημιά, χωρίς κινητό, δεν θα μπορέσεις να καλέσεις ταξί. Επειδή η ζωή είναι ωραία γι αυτό θα προτιμήσω τις αξιόπιστες κι εύκολες λύσεις που μου δίνει η τεχνολογία. Φιλικά.

 2. avatar Giorgis

  Πολύ έξυπνο να αντικαταστήσεις το κλειδί με κάτι πολύ μεγαλύτερο και βαρύτερο που χρειάζεται και μπαταρία για να λειτουργήσει. Να είσαι στην ερημιά, να έχεις αφήσει το κλειδί στο σπίτι και να έχεις βασιστεί στο κινητό για να ξεκλειδώσεις που έχει κλείσει από μπαταρία ή έπεσε και χάλασε.

  1. avatar Dim87ds

   Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και αν χάσεις το κλειδί η το ξεχάσεις η σου πέσει απτην τσέπη.Ειναι απλά μια επιπλέον μέθοδος να μπεις στο αμάξι σου εφόσον το κάνουν με ασφάλεια και δεν μπορεί να το ανοίξει ο οποιοσδήποτε .Μην βλέπεις μονο αρνητικά φίλε.

   1. avatar Giorgis

    Κατ\' αρχήν απάντησα στον τίτλο που λέει \"Σύντομα δεν θα χρειάζεσαι κλειδί\". Υπάρχουν και κάρτες με τσιπάκι αντί για κλειδί για να ανοίξεις το αυτοκίνητο, που τις κουβαλάς πολύ ευκολότερα και δεν χρειάζονται μπαταρία, αν χρειάζεσαι κάτι εφεδρικό για το ξεκλείδωμα. Δεν βλέπω μόνο αρνητικά λοιπόν αλλά βλέπω το κινητό σαν κάτι που μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα αλλά δεν είναι τόσο καλό για αυτά τα μικρά και απλά πράγματα. Μπορείς μέσω του κινητού να τηλεκατευθύνεις το αμάξι σου σήμερα ή να του ζητήσεις να ξεπαρκάρει μόνο του και να έρθει να σε παραλάβει. Αλλά αυτά είναι έξτρα ευκολίες που σε περίπτωση απώλειας του κινητού ξεπερνιούνται. Φιλικά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει