Όποιος έχει iPhone θα το κοιτά σε λίγο καιρό και δεν θα το γνωρίζει.

Αυτό υποσχέθηκε η Apple παρουσιάζοντας το νέο λειτουργικό iOS 14 στο καθιερωμένο συνέδριό της WWDC 2020. Και οι αλλαγές θα έρθουν μέσα στη χρονιά.

Η μεγαλύτερη όλων; Όλα αυτά τα widgets που θα μπορείς να τοποθετήσεις στο home screen, λες και οι εφαρμογές του Apple Watch εισέβαλαν στην αρχική οθόνη του iPhone.

Η αλλαγή είναι τόσο μεγάλη που μεταμορφώνει δραστικά την εμφάνιση του smartphone. Αυτές οι εφαρμογές θα έρθουν σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, ώστε να έχει ο χρήστης πιο πλούσια σε περιεχόμενο και δεδομένα αρχική οθόνη.

Αν μάλιστα κάποιος θέλει κι άλλα widgets, θα μπορεί να τα προσθέσει μέσω του Widget Gallery.

Η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο iOS 14, το λειτουργικού της για το iPhone, εγκαινιάζοντας τη μεγαλύτερη αλλαγή εδώ και χρόνια. Τα widgets. Τα οποία μπορούσες φυσικά να δεις και με τα σημερινά δεδομένα, η Apple τα φέρνει όμως τώρα στο Home screen, δίπλα στις εφαρμογές.

Στα άλλα πράγματα που ανακοινώθηκαν για το iPhone, θα υπάρχει σε λίγο καιρό και ένα Smart Stack widget, το οποίο θα εμφανίζει αυτόματα σχετικές εφαρμογές με βάση την ώρα της ημέρας. Αλλά και μια νέα App Library, που θα οργανώνει με βέλτιστο τρόπο τις εφαρμογές σε ομάδες και λίστες.

Την ίδια ώρα, παίρνοντας πάσα από το macOS, το νέο iOS 14 θα εμφανίζει τα βίντεο πάνω από τις εφαρμογές και θα μπορείς να ρυθμίζεις το μέγεθός τους. Και μιας και οι αλλαγές δεν εξαντλούνται εδώ, έρχεται και ένα νέο χαρακτηριστικό, το App Clip, που θα επιτρέπει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στις εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται να τις κατεβάσεις.

Η Apple φαίνεται επίσης να λέει το μεγάλο «ναι» στις εκκλήσεις των χρηστών της ώστε να μπορούν να ορίζουν οι ίδιοι το email και τους browsers της προτίμησής τους, αν και δεν μας έδωσε εδώ περισσότερα στοιχεία.

Από τις άλλες ανακοινώσεις του WWDC 2020 μαθαίνουμε πως η Siri αποκτά νέα εμφάνιση με δικό της εικονίδιο λειτουργίας και το iOS θα έχει τη δική του ενσωματωμένη εφαρμογή μετάφρασης, σαν το Google Translate, επιτρέποντας την εύκολη μετάφραση μεταξύ 11 γλωσσών (όχι όμως ελληνικά ακόμα).

Η μεγαλύτερη είδηση πέρα από τα νέα λειτουργικά συστήματα είναι το γεγονός πώς η Apple προχωρά άμεσα στην κατασκευή δικών της επεξεργαστών! Στα τέλη της χρονιάς. Έτσι θα κυκλοφορήσει το νέο Mac, φορώντας τσιπ της Apple.

«Ιστορική μέρα για τα Mac», αποκάλεσε το γεγονός ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, περιγράφοντας τις μεταβάσεις από το PowerPC στο Mac OS X και στους επεξεργαστές της Intel τελικά, πριν παρουσιάσει τον νέο επεξεργαστή της Apple.

Οι παραγγελίες στην Intel θα συνεχιστούν ωστόσο, καθώς η Apple δεν θα χρησιμοποιεί για την ώρα αποκλειστικά τους δικούς της επεξεργαστές. Είναι όμως ένα τεράστιο βήμα για τον κολοσσό…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.