Ο «χορός» της παρουσίασης νέων «έξυπνων» ρολογιών καλά κρατεί καθώς διάφορες εταιρείες παρουσιάζουν τις δικές τους υλοποιήσεις, ακολουθώντας τη νέα τάση.

Η εταιρεία Omate παρουσίασε τη δική της συσκευή που ακούει στο όνομα TrueSmart. Πέρα από την αναμενόμενη χρήση σαν ένα ασύρματο αξεσουάρ που ελέγχει το κινητό, έχει δυνατότητες που θα συναντούσαμε σε ένα κανονικό smartphone.

Έτσι, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει φωνητικές κλήσεις, να μοιραστεί πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα, να πλοηγηθεί με τη βοήθεια GPS, αλλά και να τραβήξει φωτογραφίες με την κάμερα των 5 megapixel.

Στο εσωτερικό του «κρύβεται» ένας διπύρηνος επεξεργαστής Cortex A7 1,3 GHz. Ακόμη, μνήμη RAM 512 MB, χώρο αποθήκευσης solid state 4 GB και φυσικά υποδοχή για microSIM. Η μπαταρία των 600 mAh μπορεί να το κρατήσει σε λειτουργία μέχρι για 100 ώρες, χωρίς φόρτιση.

Επιπλέον, πληροί την προδιαγραφή IP67 για αντοχή στο νερό, καθώς το ρολόι είναι κλεισμένο σε μια ανθεκτική μεταλλική θήκη. Η οθόνη αφής 1,54 ιντσών έχει ανάλυση 240 x 240 και επενδύεται με Sapphire Crystal Glass ώστε να μην κινδυνεύει από γρατζουνιές.

Το λειτουργικό της συσκευής είναι Android 4.2.2 και επικοινωνεί με το κινητό με τη βοήθεια τεχνολογίας Bluetooth ή μέσω Wi-Fi.

Η διάθεση της συσκευής θα ξεκινήσει πριν το τέλος της χρονιάς, με τιμή 299 δολάρια.