Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες που έχουν να κάνουν με εσφαλμένες οδηγίες από τους πλοηγούς οδήγησης, όμως αυτή ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Μία εξηνταεπτάχρονη από το Βέλγιο, οδήγησε για περισσότερα από 1.500 χιλιόμετρα, σε διάστημα δύο ημερών, χάρη σε ένα λάθος στο σύστημα του GPS της, σε συνδυασμό βεβαίως με την αφηρημάδα της. Η απόσταση που ήθελε να διανύσει ήταν 150 χιλιόμετρα.

Η Sabine Moreau, ξεκίνησε την περιπέτεια της από το σπίτι της στο Hainault Erquelinnes του Βελγίου, με σκοπό να παραλάβει μία φίλη της από το σταθμό τρένων στις Βρυξέλλες, που βρισκόταν περίπου 150 χιλιόμετρα βορειότερα από την αφετηρία της. Μη γνωρίζοντας ακριβώς την διαδρομή, ενεργοποίησε το σύστημα GPS στο αυτοκίνητό της, το οποίο, λανθασμένα, την οδήγησε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το αποτέλεσμα ήταν, η κυρία Moreau να καταλήξει στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, μετά από δύο ημέρες περιπλάνησης στους δρόμους και μία απόσταση 1.500 χιλιομέτρων. Κατά τη διάρκεια της οδύσσειας της, σταμάτησε δύο φορές για να ανεφοδιαστεί, έκανε μερικές στάσεις στην άκρη του δρόμου για να κοιμηθεί και ακόμα είχε την ατυχία να εμπλακεί σε ένα, ασήμαντο ευτυχώς, τρακάρισμα.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι, το πως η ίδια δεν κατάλαβε τι συμβαίνει. Σε δηλώσεις της, γνωρίζοντας πόσο περίεργα θα ακουστεί, είπε πως «ήμουν αφηρημένη, έτσι απλά συνέχισα να οδηγώ.

Πραγματικά, είδα όλες τις πινακίδες στους δρόμους, αρχικά στη Γαλλία, μετά στην Γερμανία και τέλος στην Κροατία, αλλά συνέχιζα. Μόλις έφτασα στο Ζάγκρεμπ, συνειδητοποίησα τι συμβαίνει και πως δεν ήμουν πια στο Βέλγιο».