Η Memoto Lifelogging Camera είναι μια μικροσκοπική φωτογραφική μηχανή που έχει τη δυνατότητα να τραβάει εικόνες κάθε 30 δευτερόλεπτα. Επιτρέπει, έτσι, την καταγραφή της καθημερινής ζωής του χρήστη και τη δημιουργία ενός προσωπικού φωτογραφικού «ημερολογίου» με γεγονότα που δεν θέλετε να ξεχάσετε.

Πιθανότατα ακούγεται ελαφρώς μελό και ίσως η σκέψη ότι κουβαλάς καθημερινά ένα «κατάσκοπο» να δημιουργήσει αποστροφή σε πολλούς.

Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τραβήξει σημαντικές στιγμές όπως τη στιγμή που γνωρίζεις το σύντροφο που θα παντρευτείς ή τη στιγμή που το παιδί σου χαμογελάει για πρώτη φορά. Με άλλα λόγια, στιγμές όπου δεν έχουμε προνοήσει να αποτυπώσουμε μόνοι μας με κάμερα, αλλά σίγουρα θα θέλαμε να μπορούσαμε.

Η συσκευή έχει μέγεθος ίσο με ένα γραμματόσημο (26 x 26 x 9 χλστ.) και τοποθετείται στα ρούχα. Δεν διαθέτει κάποιο κουμπί, και παρά το μικροσκοπικό της μέγεθος τραβάει εικόνες ανάλυσης 5 mp, ενώ ενσωματώνει GPS ώστε να καταγράφεται η τοποθεσία όπου ελήφθη κάθε φωτογραφία.

Οι εικόνες μπορούν να αποθηκευτούν διαδικτυακά στην υπηρεσία της Memoto, όπου κατηγοριοποιούνται με βάση την ώρα, την ημερομηνία και τον τόπο καταγραφής, επιτρέποντας στο χρήστη να επιλέξει τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές.

Η πλοήγηση στο οπτικό «ημερολόγιο» γίνεται και μέσω ειδικής εφαρμογής, η οποία θα γίνει διαθέσιμη για συσκευές iOS και Android.

Η σουηδική εταιρεία που σχεδίασε την κάμερα Memoto ψάχνει για χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να τη διαθέσει μέσα στο 2013 προς 279 δολάρια.