Ολοκληρώνεται η ανάπτυξη του κοινωνικού δικτύου Diaspora

Μία πλατφόρμα που δεν καταγράφει τα δεδομένα των χρηστών


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
20:07
13/05/2012
Ολοκληρώνεται η ανάπτυξη του κοινωνικού δικτύου Diaspora
1
loading

proho.gr

Όταν έγινε γνωστή η δημιουργία του Diaspora όσοι είχαν παράπονα από το Facebook ενθουσιάστηκαν. Πρόκειται για μια social πλατφόρμα η οποία εξασφαλίζει στους χρήστες της ότι τα προσωπικά τους δεδομένα ούτε κινδυνεύουν, ούτε φυσικά καταγράφονται.

Μέχρι τώρα βέβαια η πλατφόρμα ήταν στο στάδιο της ανάπτυξης. Παρόλα αυτά όπως ανακοίνωσαν οι δημιουργοί της μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό.

Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά της, όπως είναι φυσικό δεν θα απέχει ιδιαίτερα από τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Παρόλα αυτά, εκτός του ότι θα είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν οι ίδιοι οι χρήστες την κυριότητα όσων δημοσιεύουν και των προσωπικών τους δεδομένων, θα έχει και επιπλέον δυνατότητες.

Όταν δημοσιεύει κανείς κάτι δηλαδή θα έχει πολύ μεγαλύτερο έλεγχο στο πώς αυτό θα παρουσιάζεται είτε είναι απλό κείμενο, είτε φωτογραφία ή βίντεο.

Για το αν το νέο δίκτυο θα έχει επιτυχία, μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν. Παρόλα αυτά είναι βέβαιο ότι μια μερίδα ανθρώπων θα το αξιοποιήσει να αποφύγει τον μεγάλο αδελφό που λέγεται Facebook.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar vrepsisss

    ναι.. και χρηματοδοτουμενο απο τον ιδρυτη του φεισμπουκ.. κατι σαν τα κοματα δορυφορους που δημιουργηθηκαν για να μαζεψουν τα προβατα που ξεφευγουν απο τους αρχιτσοπανους ενα πραμα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει