proho.gr

Ένα γαλλικό δικαστήριο αρνήθηκε αίτημα της Samsung για την έκδοση προσωρινής διαταγής απαγόρευσης του iPhone 4S της Apple ως μέρος της παγκόσμιας, υπό εξέλιξης, διενέξεως διπλώματων ευρεσιτεχνίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ο Florian Mueller του FOSS Patents έχει μια μακρά, εις βάθος ανάλυση της απόφασης του δικαστηρίου, αλλά ουσιαστικά η θέση που πήρε η Samsung έναντι της Apple ήταν πολύ αδύναμη για να δικαιολογήσει την «δυσανάλογη» επιβολή απαγόρευσης του iPhone 4S στην Γαλλία. Η Samsung έχει επίσης διαταχθεί να επιστρέψει στην Apple 100.000 ευρώ για νομικά έξοδα, ποσό το οποίο ο Mueller σημειώνει ως πιθανότατα κατά πολύ λιγότερο από εκείνο που έχει πραγματικά δαπανήσει η Apple κατά τη διάρκεια του γαλλικού γύρου αυτού του πολέμου.

Η συνεχιζόμενη διαμάχη διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας έχει πλέον επεκταθεί σε «περισσότερες από 30 δίκες σε τουλάχιστον 12 αίθουσες δικαστηρίων σε τουλάχιστον 9 χώρες σε “τουλάχιστον” 4 ηπείρους», σύμφωνα με τον Mueller, και μέχρι στιγμής η Apple ήταν ο μόνος διάδικος που κατάφερε να επιτύχει λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του ανταγωνιστή της (αν και τα ασφαλιστικά μέτρα στην Αυστραλία άρθηκαν, εν αναμονή της εφέσεως).

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, θα μπορούσε άνετα κάποιος να εκμεταλλευτεί το δικαστικό κυνήγι των δύο εταιρειών, αν όχι και οι ίδιες οι εταιρείες, και να δημιουργήσει ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστές το Android ρομπότ και το γνωστό μήλο -θα έπρεπε να επιλέξει ο παίκτης στρατόπεδο- σε περιπέτειες σε όλον τον πλανήτη με έπαθλα σε κάθε πίστα και από ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Αυτό και αν θα έσπαγε ταμία!

Περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις στο proho.gr