Εντυπωσιασμένος έμεινε απ’ τις επιθετικές αρετές της Εθνικής κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού ο Νίκος Μαχλάς!

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για το ματς με την Κόστα Ρίκα, όπου τόνισε πως η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχει όλα τα εφόδια –εφόσον είναι προσεκτική- να περάσει στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Συν τοις άλλοις, αποθέωσε την ελληνική άμυνα και δη τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ενώ έκανε και μια γενική αναφορά στα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. «Υπερβολική η ποινή στον Σουάρες», πρόσθεσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Μαχλά:

Για το ματς και την απόδοση της Εθνικής με την Ακτή: «Κόντρα στην Ακτή ήταν ένα ένας ματς που καταφέραμε και πιάσαμε την απόδοση που θέλαμε, βοήθησαν οι αλλαγές που έγιναν στην ομάδα, αλλά και οι χώροι που μας δόθηκαν από μια απείθαρχη ομάδα. Καταφέραμε να δείξουμε πως έχουμε αρετές επιθετικά και μπορούμε να παίξουμε έτσι. Πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει μοτίβο και η Εθνική, να μην κλείνεται μόνο πίσω και να παίζει με αντεπιθέσεις. Κόντρα στην Ακτή έκανε αυτό που κάνουν οι σύγχρονες ομάδες, παίζοντας πολύ επιθετικά, εξαιρετικό πρόσωπο και μας έκανε όλους περήφανους».

Για το νοκ-άουτ με την παρέα του Κάμπελ: «Το ματς με την Κόστα Ρίκα θα είναι διαφορετικό. Χρειάζεται υπομονή, διαφορετική τακτική, γιατί σπάνια θα την πετύχουμε στην κόντρα. Είναι στις δυνατότητές μας, αλλά δεν είναι εύκολο, όπως ίσως πολλοί πιστεύουν. Διαθέτουν μονάδες που ξέρουν να κάνουν ζημιές. Είναι δύσκολοκατάβλητη ομάδα, δεν της βάζεις εύκολα γκολ και επιθετικά έχει τους παίκτες να το… πάρουν πάνω τους».

«Εμείς έχουμε κάτι σαν… μαγικό ραβδάκι, βάζουμε όλη μας την θέληση στα νοκ-άουτ παιχνίδια κι όταν χρειάζεται ένα ματς, πάντα σχεδόν η Εθνική κατάφερνε να το πάρει. Χειριζόμαστε όπως πρέπει τα ματς που είναι… ένα κι έξω. Κόντρα στην Ακτή βρήκαμε πολλούς χώρους, τώρα το επόμενο θα έχει άλλες δυσκολίες. Πιστεύω πως έχουμε την εμπειρία και την ικανότητα να τα καταφέρουμε. Νομίζω πως Ελλάδα και Κόστα Ρίκα έχουν τις καλύτερες άμυνες».

Για την άμυνα της Εθνικής: «Για τη δική μας, είμαι εντυπωσιασμένος. Μανωλάς και Παπασταθόπουλος πίσω είναι απίστευτοι, λες και παίζουν χρόνια μαζί. Ο Σωκράτης είναι παγκόσμια κλάση, αν τον δω στην Μπαρτσελόνα δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση. Τόσο έξυπνος και δυνατός, χειρίζεται τέλεια τον χώρο, ξέρει ποτέ να επέμβει, ενώ κι ο Μανωλάς στο 1v1 μπορεί να… τελειώσει τον αντίπαλό του. Ο Χολέμπας απέναντι στην Ακτή έκανε το ματς της ζωής του».

Γενικά για το πώς βλέπει το Μουντιάλ:
«Η Ολλανδία εντυπωσίασε πάλι με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα παιχνίδια της. Ώρες-ώρες δείχνει ικανή να φτάσει στον τελικό. Αν παραμείνει σοβαρή και καλή και με τους παίκτες που έχει, μπορεί. Δίνει πλέον και περισσότερη διάθεση στην άμυνα, κάτι που εξίσου κάνει τη διαφορά. Τον Λουίς Φαν Χάαλ τον θεωρώ απ’ τους κορυφαίους, παίζει σημαντικό ρόλο στην ομάδα του. Το καράβι της Αργεντινής το σέρνει ο Μέσι. Δεν γίνεται να υπήρχε άλλος. Και η Ουρουγουάη τώρα θα αποδυναμώσει πολύ με την απώλεια του Σουάρες. Δίχως αυτόν, πετυχαίνει δύσκολα γκολ. Πάντα σε όλες τις ομάδες υπάρχουν παίκτες που το παίρνουν πάνω τους. Γενικά βλέπουμε ένα απ’ τα καλύτερα Μουντιάλ του κόσμου. Ήταν λίγο ακραία νομίζω η τιμωρία του Σουάρες. Υπερβολική λίγο σε σχέση με την αυστηρότητά της. Δεν ξέρω μήπως έχει ανάγκη από ψυχολόγο το παιδί…». Θα μας λείψει πάντως. Δεεεν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι θα το πάρει αυτός ή εκείνος. Ποδόσφαιρο είναι και ποτέ δεν ξέρεις… Τρώγωντας έρχεται η όρεξη, στη φάση των νοκ-άουτ τα πάντα γίνονται».

Πηγή: Sport-fm.gr