Ματς με δύο πρόσωπα αυτό μεταξύ της Γερμανίας και της Γκάνας, αφού μετά το μέτριο πρώτο μέρος, οι οπαδοί είδαν ένα «run and gun» δεύτερο μέρος με ανατροπές κι έντονες συγκινήσεις.

Αντρέ Αγιού (54’) και Γκιάν Ασαμόα (63’) απάντησαν στον γκολ του Γκέτσε (51’), για να έρθει ο αγέραστος Κλόζε στο 71’ και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να διαμορφώσει το τελικό 2-2 και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων με 15 γκολ, όσα έχει πετύχει και το «φαινόμενο» Ρονάλντο.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου (Γερμανία και Γκάνα έχουν δύο ματς, Πορτογαλία και ΗΠΑ από ένα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 4 (6-2)
ΗΠΑ 3 (2-1)
ΓΚΑΝΑ 1 (3-4)
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0 (0-4)

Η επόμενη αγωνιστική, Πέμπτη 26 Ιουνίου
19.00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΓΚΑΝΑ
19.00 ΗΠΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το ματς

Ένας Θεός ξέρει πόσες φορές το τεχνικό τιμ της Γκάνας έδειξε σε βίντεο το ματς Γερμανία-Πορτογαλία στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Το ότι είχε πέσει μελέτη στον τρόπο παιχνιδιού των «πάντσερ» φάνηκε από την αρχή της αναμέτρησης, με τους Αφρικανούς να αμύνονται σωστά σε ζώνη και τους δύο κεντρικούς (Μπόι, Μενσά) να μην ακολουθούν σε καμία περίπτωση τους κατά περίσταση επιθετικούς περιοχής των Γερμανών.

Από τα πόδια του Οζίλ που κάλυψε κάθε σπιθαμή στο μισό γήπεδο τόσο στα πλάγια όσο και στον άξονα ξεκινούσαν όλες οι καλές στιγμές των Γερμανών, οι οποίες όμως δεν ήταν αριθμητικά αρκετές και ποιοτικά εκείνες που έπρεπε για να νικηθεί ο Νταουντά.

Την ίδια ώρα, στην αντίπερα όχθη του γηπέδου οι Ατσού και Αγιού έδιναν πλάτος στην επίθεση των Γκανέζων (κυρίως από τα δεξιά απ’ όπου ανέβαινε και ο Αφούλ βάζοντας δύσκολα στον Χέβεντες) και επιτρέποντας στους συμπαίκτες τους με φαρμακερά σουτ από τον άξονα να δοκιμάσουν δύο φορές τα αντανακλαστικά του σταθερότατου Νόιερ.

Μια συνεργασία των Αφούλ και Αντρέ Αγιού ήρθε και το γκολ με το οποίο η Γκάνα κατάφερε να ισοφαρίσει το αρκετά τυχερό γκολ που είχε βάλει τους Γερμανούς μπροστά στο σκορ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Αγιού έβαλε τέλεια το κεφάλι του… κεφαλαιοποιώντας τη σέντρα του συμπατριώτη του, ενώ λίγο νωρίτερα ο Γκέτσε χρειάστηκε τη βοήθεια του γονάτου του για να σκοράρει, αφού η μπάλα έκανε του… κεφαλιού της και με… σπόντα στο… μηνίσκο του Γερμανού κατέληξε στα δίχτυα.

Οι Αφρικανοί χρειάστηκαν μάλιστα μόλις δώδεκα λεπτά μετά το τέρμα που δέχτηκαν για να φτάσουν στην απόλυτη ανατροπή με τον Γκιάν που τιμώρησε την αργή αντίδραση των Χούμελς- Μερτεζάκερ κι έκανε το 2-1, αναγκάζοντας τον Λεβ να φτάσει σε τέτοιο σημείο απόγνωσης ώστε να… χρησιμοποιήσει μέχρι και κανονικό σέντερ-φορ.

Η γριά «αλεπού» που ακούει στο όνομα Μίροσλαβ Κλόζε και αποτελεί το συνώνυμο του γκολ για τη Γερμανία δεν είχε περάσει ούτε ένα λεπτό πριν στο ματς και φυσικά δεν είχε καν ακουμπήσει την μπάλα πριν τη στείλει με την πρώτη του επαφή στα δίχτυα. Με αυτό το γκολ ο Γερμανός επιθετικός στα 36 του έγινε ο γηραιότερος σκόρερ της εθνικής σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έπιασε στην πρώτη θέση των γκολτζήδων όλων των εποχών τον Ρονάλντο με 15 τέρματα και μπήκε στο πολύ κλειστό κλαμπ (Πελέ και Ζέελερ οι άλλοι δύο) των ανθρώπων που έχουν πετύχει γκολ σε 4 Μουντιάλ.

Α… Διαμόρφωσε έτσι και το τελικό 2-2, ένα σκορ που κρίνεται απολύτως δίκαιο αν και θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο αφού στο τέλος και οι δύο ομάδες έπαιξαν σαν να ήταν… τελικός κι έχασαν εκατέρωθεν σπουδαίες ευκαιρίες για να εισπράξουν το χειροκρότημα των θεατών.
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Λεβ):
Νόιερ, Μπόατενγκ (46’ Μουστάφι), Χέβεντες, Χούμελς, Μερτεζάκερ, Λαμ, Κεντίρα (69’ Σβαϊνστάιγκερ), Οζίλ, Γκέτσε (69’ Κλόζε), Κρόος, Μίλερ.

Στον πάγκο:
Τσίλερ, Βαϊντενφέλερ, Γκίντερ, Σούρλε, Ποντόλσκι, Ντράξλερ, Ντουρμ, Κράμερ.

ΓΚΑΝΑ (Άπια): Νταουντά, Γκιάν Ασαμόα, Ατσού (72’ Ουακάσο), Μπόατενγκ (52’ Τζόρνταν Αγιού), Αντρέ Αγιού, Μουντάρι, Ραμπιού (77’ Μπαντού), Μενσά, Ασαμόα, Μπόι, Αφούλ.

Στον πάγκο:
Άνταμς, Κουαρασέι, Ινκούμ, Οπάρε, Εσιέν, Άκουα, Αντομά, Σουμάιλα, Βάρις.

Παρακολουθείστε εδώ την εξέλιξη και τα στατιστικά του αγώνα Εθνική Γερμανίας-Εθνική Γκάνας

Πηγή: Sport-fm.gr