Οι δηλώσεις του Μπριάντε Γουέμπερ, σύμφωνα με τις οποίες «ήταν προαποφασισμένο να μην κατέβει η ομάδα στα πλέι οφ» λόγω οικονομικών προβλημάτων, προκάλεσε την αντίδραση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι άνθρωποι της οποίας απορούν με όσα είπε ο Αμερικανός.

Ο Γουέμπε είχε υπογράψει στους Πειραιώτες τον Φεβρουάριο του 2019, μια χρονιά-σταθμός για την ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ αφού η άρνηση συμμετοχής στα πλέι οφ, έχοντας προηγηθεί η αποχώρηση στο ημίχρονο του αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, οδήγησε τελικά στον υποβιβασμό στην Α2.

Ο Αμερικανός υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι υπήρχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ότι οι παίκτες ήταν απλήρωτοι για τρεις μήνες και ότι είχε προαποφασιστεί να μην κατέβει η ομάδα στα πλέι οφ, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού όμως να διαφωνούν με όλα αυτά.

Έτσι, όπως αναφέρει το gazzetta.gr, στην ερυθρόλευκη ΚΑΕ σχολίασαν τα όσα είπε ο Γουέμπερ εκφράζοντας απορίες. «Πώς γίνεται να μιλάει για οφειλές τριών μηνών όταν δεν πρόλαβε να συμπληρώσει δύο μήνες στην ομάδα;» και «για ποιο λόγο δεν έκανε ποτέ προσφυγή όταν αποχώρησε και αντιθέτως υπέγραψε χαρτί πως είχε εξοφληθεί;», αναρωτιούνται στο λιμάνι.

Παράλληλα, στον Ολυμπιακό λένε πως «οι νυχτερινές ιστορίες του Γουέμπερ είναι πολλές και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά γιατί έφυγε από τον Ολυμπιακό. Το αυτοκίνητο που του είχαμε παραχωρήσει θύμιζε αυτά από τα συγκρουόμενα στα λούνα παρκ».