Ήταν το 2019 όταν ο Ολυμπιακός είχε αποχωρήσει στο ημίχρονο ενός αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια αρνήθηκε να κατέβει στα πλέι οφ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία και την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, με τον Μπριάντε Γουέμπερ να αναφέρεται τώρα σε εκείνα τα γεγονότα και να τονίζει ότι ήταν προαποφασισμένο να μην κατέβει στα πλέι οφ η ομάδα λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Ο Αμερικανός παίκτης, ο οποίος είχε ένα σύντομο πέρασμα από τους Πειραιώτες εκείνη τη χρονιά, έκανε τώρα δηλώσεις στο Basketnews και αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής, λέγοντας πως τα οικονομικά προβλήματα ήταν ο πραγματικός λόγος που ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε στα πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γουέμπερ…

Για τη σεζόν στον Ολυμπιακό: «Υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας από τους προέδρους μέχρι τον τελευταίο παίκτη του ρόστερ. Ήταν μια περίεργη κατάσταση γιατί το πρώτο μου παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Καταλήξαμε να σταματήσουμε να παίζουμε στο ημίχρονο, κάτι πολύ νέο για μένα. Προσπάθησα να καταλάβω την κατάσταση όσο καλύτερα μπορούσα και να είμαι υποστηρικτικός στους συμπαίκτες μου. Στην Euroleague βρισκόμασταν σε… τρύπα.

Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να μην πληρώνεσαι για δύο μήνες και να προσπαθείς να κρατηθείς. Ξέραμε ότι δεν θα παίζαμε ούτε στα play-offs της Euroleague, ούτε στα play-offs του ελληνικού πρωταθλήματος. Ήταν ήδη προαποφασισμένο.

Ήταν ο τρίτος μήνας χωρίς να πληρωθούμε και ξέραμε ότι απλώς προπονούμασταν χωρίς λόγο. Πήρα την απόφαση να φύγω εξαιτίας αυτού. Ο λόγος που έφυγα ήταν γιατί δεν επρόκειτο να παίξουμε και δεν μας μιλούσαν με σκοπό να μας πληρώσουν. Μας έλεγαν «εντάξει, αύριο θα πάρετε τον μισθό σας». Περιμέναμε μια μέρα και την επόμενη πάλι τα ίδια.

Έπρεπε να πάρω μια απόφαση για μένα. Ως συνεργάτης υπογράψαμε συμβόλαιο. Δεν ξέραμε τι συνέβαινε. Από εκεί που είχα έρθει, το ΝΒΑ, δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα πως η επιταγή δεν ήταν στην ώρα της».

Για το αν συναντήθηκε με τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Είχαμε δύο συναντήσεις στα αποδυτήρια για την κατάσταση. Πάντα έλεγα «αύριο θα γίνει». Το ίδιο πράγμα και την επόμενη μέρα, μέχρι που είχαμε μια συνάντηση για το γεγονός ότι δεν κάναμε προπόνηση επειδή κανείς δεν είχε πληρωθεί. Κάποιοι έμειναν, αλλά εγώ και ο Αξέλ Τουπάν αποφασίσαμε να φύγουμε. Ήταν εκεί όλο το χρόνο και ήξερε τι να κάνει και πώς να χειριστεί την κατάσταση. Επειδή είμαι νέος και δεν ξέρω το πεδίο της FIBA, απλά έφυγα».