Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και καθημερινά είναι πάρα πολλοί αυτοί που εκφράζουν την άποψή τους για όσα συμβαίνουν, σε όποιο χώρο κι αν ανήκουν. Αυτό, επομένως, αποφάσισε να κάνει και ο Έκτορ Μπεγερίν, ο Ισπανός πλάγιος μπακ που αγωνίζεται στη Μπέτις ως δανεικός από την Άρσεναλ, έπειτα από ερώτηση που δέχθηκε και στάθηκε στη διαφορετική αντιμετώπιση που υπάρχει σε σχέση με άλλους πολέμους.

Ο 27χρονος Ισπανός ποδοσφαιριστής μίλησε στο κανάλι του «La Media Inglesa» του Youtube και όταν ρωτήθηκε για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση του σε σχέση με όσους καταδικάζουν τη Ρωσία, χωρίς όμως να έχουν κάνει το ίδιο με άλλες χώρες σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Είναι αρκετά σκληρό να βλέπεις ότι ένας πόλεμος ενδιαφέρει περισσότερο σε σχέση με άλλους. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται επειδή αυτή τη φορά τα θύματα μας μοιάζουν περισσότερο ή επειδή μπορεί αυτός ο πόλεμος να μας επηρεάσει πιο πολύ σε οικονομικό επίπεδο. Υπάρχει απόλυτη σιωπή για όσα γίνονται στην Παλαιστίνη. Υπάρχει η Υεμένη, το Ιράκ… Τώρα απέκλεισαν τη Ρωσία από το Μουντιάλ, ενώ υπάρχουν άλλες χώρες που κάνουν τα ίδια πράγματα εδώ και χρόνια», ήταν τα λόγια του Μπεγερίν.