Μια νότα αισιοδοξίας σχετικά με την επιστροφή στην προ-κορονοϊού κανονικότητα και στο ποδόσφαιρο έδωσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον Guardian. Ο πρόεδρος της UEFA σημείωσε την πεποίθησή του πως η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα θα γίνει πράξη και μάλιστα συντομότερα από ό,τι μπορεί να φανταζόμαστε αυτήν τη στιγμή.

Με αφορμή την καθόλου ελκυστική εικόνα στη Γερμανία με τις άδειες εξέδρες, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σημείωσε: «Διανύουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση, αλλά την ελέγχουμε και θα είμαστε προσεκτικοί. Ξέρουμε περισσότερα για τον ίο πλέον και γενικά είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Δεν μου αρέσουν όλα αυτά τα σενάρια που θυμίζουν… Αποκάλυψη. Είμαστε έτοιμοι και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες από τους αρμόδιους οργανισμούς. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι όλα θα κυλήσουν σωστά και ο κόσμος θα επιστρέψει στο γήπεδο.

Το ποδόσφαιρο δεν άλλαξε σε περιόδους πολέμου, δεν θα αλλάξει τώρα για έναν ιό. Δεν θα κρατήσει όλο αυτό για πάντα. Είναι μια νέα εμπειρία, όμως θα απαλλαγούμε από αυτό τον ίο και όλα θα είναι ξανά φυσιολογικά. Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει σύντομα από ό,τι πολλοί σκέφτονται».

Παράλληλα, ο Τσέφεριν επισήμανε πως η UEFA σκοπεύει να ολοκληρώσει τη σεζόν 2019-20 έως τον Αύγουστο, συμπεριλαμβανομένων των διοργανώσεων του Champions League και του Europa League. Αποκάλυψε, μάλιστα, τις πολλές αλλαγές οι οποίες προκύπτουν στα πρωταθλήματα λόγω της πανδημίας, ενώ παράλληλα επισήμανε πως όποιος δεν ακολουθήσει τους κανόνες θα τιμωρείται.

«Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ανέκαθεν αναφερόταν αυτή η ημερομηνία ως σύσταση, που διατυπώθηκε ανεπίσημα. Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες και τόσα πολλά θέματα που αφορούν το καλεντάρι. Τόσα εκατομμύρια και εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, που θα χάσουμε…» δήλωσε επί του θέματος στη βρετανική εφημερίδα.

Και πρόσθεσε: «Η κατάσταση για την UEFA δεν είναι τόσο ανησυχητική, δεν βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση, αλλά εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα και τους ενδιαφερόμενους, οπότε έχουμε πολλή δουλειά. Εάν δεν ακολουθούν τους κανόνες, θα τιμωρούνται. Όμως, πάντα θα σκεφτόμαστε πώς μπορούμε θα βελτιώσουμε τους κανονισμούς μας. Αυτό δεν θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά σκεφτόμαστε να βελτιώσουμε το FFP, να το εκσυγχρονίσουμε και να κάνουμε κάτι περισσότερο για την ανταγωνιστική ισορροπία».