Σε μια σπουδαία κίνηση προέβη η Λιόν, καθώς ζήτησε επανάληψη παιχνιδιού, στο οποίο ευνοήθηκε! Στον ημιτελικό του Κυπέλλου Γαλλίας γυναικών, Λιόν και Μονπελιέ ήρθαν ισόπαλες στην κανονική διάρκεια του αγώνα με σκορ 1-1 και αφού δεν άλλαξε κάτι στην παράταση, ο αγώνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι παίκτριες της Μονπελιέ είχαν τεράστια ευκαιρία να προκριθούν στον τελικό, αποκλείοντας την πολυνίκη του θεσμού (4 κατακτήσεις) και να διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στη Σεντ Ετιέν.

Ωστόσο, μια διαιτητική απόφαση ανέτρεψε τα δεδομένα, καθώς στο πέναλτι που εκτέλεσε η Ρούμι Ουτσούγκι, ο ρέφερι δεν κατοχύρωσε το τέρμα, παρά το γεγονός πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Έτσι, μετά την άστοχη προσπάθεια της Κέλι Γκαντεά, το σύνολο του Πατρίς Λερ πέρασε στον τελικό (6-5) και ήταν έτοιμο για το ντέρμπι με τους «στεφανουά».

Παρ’ όλα αυτά, οι διοίκηση των πρωταθλητριών Ευρώπης ζήτησε την επανάληψη της αναμέτρησης, ώστε η δεύτερη συμμετάσχουσα στον τελικό του Κυπέλλου να αναδειχθεί με δίκαιο τρόπο!

Σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς, με τον αντίστοιχο της Μονπελιέ, Νικολά Λορά, οι δύο άνδρες συμφώνησαν για την επανάληψη, με το μόνο που απομένει να είναι η έγκριση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γαλλίας.
Σε ανακοίνωσή του, ο γαλλικός σύλλογος, ανέφερε: «Δεδομένης της κατάστασης με το ακυρωθέν τέρμα, της καλής σχέσης ανάμεσα στους δύο συλλόγους και στα πλαίσια του fair play, ζητούμε να επαναληφθεί ο αγώνας. Καταθέσαμε την αίτησή μας στην Ομοσπονδία, όπως είχε κάνει το 1999 και ο Αρσέν Βενγκέρ και πάλι σε αγώνα Κυπέλλου, όταν ένα γκολ είχε κακώς μετρήσει».

Πηγή: Sport-fm.gr