Τα πράγματα στον έβδομο όμιλο του Champions League είναι απλά: η Μπαρτσελόνα είναι σίγουρα πρώτη, η Σπαρτάκ Μόσχας σίγουρα… αποκλεισμένη, ενώ Μπενφίκα και Σέλτικ θα δώσουν μάχη για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους «16», προκειμένου να μη μείνουν με την παρηγοριά του Europa League.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 7 βαθμούς, αλλά η Μπενφίκα πλεονεκτεί στην περίπτωση αυτή. Ωστόσο, ενώ οι «αετοί» αντιμετωπίζουν την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», η Σέλτικ έχει θεωρητικά σαφώς πιο εύκολο έργο υποδεχόμενη τη Σπαρτάκ Μόσχας στη Γλασκώβη.

Οι Καταλανοί αναμένεται να δώσουν ανάσες σε αρκετούς παίκτες, ενώ υπάρχουν και απουσίες λόγω τραυματισμών, με κυριότερη αυτή του Ντάνι Άλβες. Για τους «αετούς» δύσκολα θα αγωνιστούν οι τραυματίες Αϊμάρ, Σάλβιο, Μάρτινς και Πέρες. Όσες φορές οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στην Ευρώπη, ο νικητής έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου. Πιο σημαντικές αναμετρήσεις τους, ήταν ο τελικός του 1961 στη Βέρνη, όταν η Μπενφίκα επικράτησε 3-2. Η μεν «Μπάρτσα» έχει κερδίσει τα δέκα τελευταία εντός έδρας ματς απέναντι σε Πορτογάλους, ενώ η Μπενφίκα έχει μία νίκη, μία ισοπαλία και επτά ήττες στην Ισπανία.

Η Σέλτικ θα παίξει χωρίς τον τραυματία Σκοτ Μπράουν και τον τιμωρημένο Βίκτορ Γουανιάμα, ενώ ο νέος προπονητής της Σπαρτάκ (πήρε τη θέση του τραυματία Ουνάι Έμερι), Βαλερί Κάρπιν, πιθανώς να προχωρήσει σε αλλαγές. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League το 2007, με τους «καθολικούς» να προκρίνονται στα πέναλτι.

Βαθμολογία

Μπαρτσελόνα 12 (11-5)
Μπενφίκα 7 (5-5)
Σέλτικ 7 (7-7)
Σπαρτάκ Μόσχας 3 (12-6)

Πηγή: sport-fm.gr