Πιο δυνατή από την ήττα που υπέστη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αισιοδοξούν οι άνθρωποι της ΑΕΚ πως θα βγει η ομάδα. Ο Βαγγέλης Βλάχος έχει εστιάσει στο να μετατρέψει την απογοήτευση που νιώθουν οι-ως επί το πλείστον-νεαροί και άπειροι παίκτες του σε… πείσμα για να συνοδευτούν στο μέλλον οι ενθαρρυντικές εμφανίσεις και με θετικά αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα, ο προπονητής της «Ένωσης» περιμένει με ανοιχτές αγκάλες τα τρία νέα αποκτήματα της ομάδας του, που θα αυξήσουν την ποιοτική στάθμη του ρόστερ και θα του προσφέρουν περισσότερες λύσεις. Ο Νίκος Κατσικοκέρης, ο Γιώργος Κατίδης και ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο συμφώνησαν οριστικά με την ΑΕΚ και σήμερα θα ολοκληρωθούν οι τρεις μεταγραφές.

Ο 24χρονος φορ θα υπογράψει για τρία χρόνια (70 χιλ. ευρώ την πρώτη χρονιά, 80 χιλ. τη δεύτερη και 90 χιλ. την τρίτη, συν μπόνους επίτευξης στόχων, ενώ στον Εργοτέλη θα δοθούν 150.000 ευρώ σε τρεις δόσεις (50 χιλ. ευρώ ως προκαταβολή και άλλες δύο το Δεκέμβριο και τον Απρίλιο).

Ο 19χρονος μέσος έχει υπογράψει ήδη για τέσσερα χρόνια. Το 55% των δικαιωμάτων του θα ανήκει στον Αλκιβιάδη Φωτίου, ο οποίος διέθεσε τα χρήματα για τη ρήτρα του συμβολαίου του με τον Άρη. Στον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου, θα υπάρξει πλήρης συνιδιοκτησία μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΚ και του επιχειρηματία (50-50%). Ο 24χρονος Ισπανός μέσος αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για να υπογράψει για δύο χρόνια με απολαβές 80.000 ευρώ το χρόνο συν μπόνους, ενώ στη Χερέθ θα δοθούν 70.000 ευρώ.

Ο Βαγγέλης Βλάχος περιμένει να διαπιστώσει από κοντά το βαθμό ετοιμότητας των τριών νέων αποκτημάτων. Αν είναι σε καλή κατάσταση, δεν αποκλείεται να τους ρίξει στη μάχη ακόμη και από το ματς του ερχόμενου Σαββάτου με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια. Πάντως η διακοπή πρωταθλήματος που ακολουθεί βοηθά στην ταχύτερη προσαρμογή τους.

Κι άλλη μεταγραφή;

Απομένουν τέσσερις μέρες για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου και δεν αποκλείεται να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση για την ΑΕΚ. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ δεν έχουν εγκαταλείψει την περίπτωση του Γιάννη Γιαννιώτα, παρότι ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Άρη έχει δηλώσει πως προτιμά το εξωτερικό. Επίσης εξετάζεται κάθε άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση νεαρού παίκτη, αλλά οι επιλογές είναι περιορισμένες. Σημειώνεται πως δεν υπάρχει δυνατότητα απόκτησης άλλου ξένου ή παίκτη άνω των 24 ετών δεν υπάρχει, καθώς έχουν καλυφθεί οι τρεις διαθέσιμες θέσεις από Γιάγκο, Φουρτάδο και Κορδέρο.

Κλήση για… περικοπές

Ραντεβού με τη διοίκηση της ΑΕΚ θα έχουν τις επόμενες μέρες οι Ρότζερ Γκερέιρο και Παναγιώτης Λαγός για να τους προταθεί μείωση αποδοχών. Πρόκειται για τους παίκτες με τα υψηλότερα συμβόλαια στην ομάδα (ειδικά ο Βραζιλιάνος) και αυτά δεν… συνάδουν με τη νέα οικονομική πραγματικότητα.

Πηγή: sport-fm.gr