Κοντά στην πρώτη θέση των πλέι οφ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μετά το χθεσινό 1-0 επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι, αλλά για να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League θα χρειαστεί να μη χάσει στο ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» διόρθωσαν τα λάθη τους στην εκκίνηση των πλέι οφ και πλέον είναι πολύ κοντά στο στόχο. Και μπορεί τερματίζοντας πρώτοι στο μίνι πρωτάθλημα να μην είναι πετυχημένη η σεζόν, ωστόσο η προοπτική της συμμετοχής στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League και οι βαθιές οικονομικές ανάσες που θα πάρει το «τριφύλλι» σε αυτή την περίπτωση, θα είναι μεγάλο υπόθεση για την ΠΑΕ. Σημειώστε, δε, πως ο Παναθηναϊκός θα είναι ισχυρός και στους δύο προκριματικούς γύρους που θα κληθεί να αγωνιστεί στο Champions League, αυξάνοντας τις πιθανότητές του για να μπει στους ομίλους.

Ο Παναθηναϊκός μετά τα χθεσινά αποτελέσματα είναι αδύνατο να τερματίσει κάτω από την τρίτη θέση στα πλέι οφ. Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος των πλέι οφ θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και θα πρέπει να περάσει έναν ακόμη για να μπει στους χρυσοφόρους ομίλους. Η κλήρωση θα γίνει στις 20 Ιουλίου και οι αγώνες στις 31/7-1/8 και 7-8/8. Εφόσον περάσει στα play offs του Champions League, θα μάθει τον αντίπαλό του στην κλήρωση που θα γίνει στις 10 Αυγούστου και θα δώσει τους αγώνες 21-22/8 και 28-29/8. Αν περάσει στους ομίλους της διοργάνωσης, θα περιμένει την κλήρωση στις 30 Αυγούστου και θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στις 18-19 Σεπτεμβρίου. Εφόσον ο πρώτος των play offs αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα αγωνιστεί στον τέταρτο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο δεύτερος των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας θα παίξει στον τέταρτο και τελευταίο προκριματικό γύρο του Europa League. Η κλήρωση για τον αντίπαλο θα γίνει στις 10 Αυγούστου και οι αγώνες στις 23 και 30 του μήνα. Εφόσον προκριθεί στους ομίλους, ακολουθεί η κλήρωση στις 31 Αυγούστου και η δράση αρχίζει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Απουσίες με ΑΕΚ
Χωρίς τους Βιτόλο και Κατσουράνη, που συμπλήρωσαν κάρτες, θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στο ματς της Κυριακής. Παράλληλα, εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή των τραυματιών Σπυρόπουλου και Σεϊταρίδη, αλλά πιθανότατα επανέρχονται οι Κουίνσι και Μαρίνος.

Μπέρδεμα με την ώρα…

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ την Κυριακή στις 20:00, αλλά στις 21:45 στο… διπλανό κλειστό του ΟΑΚΑ διεξάγεται ο δεύτερος τελικός της Α1 απέναντι στον Ολυμπιακό. Είναι σαφές πως όσοι επιλέξουν να δουν και τα δύο ματς από κοντά, δεν θα καταφέρουν να παρακολουθήσουν ολόκληρα τα παιχνίδια. Μένει να φανεί αν-έστω και καθυστερημένα-θα γίνει κάποια τροποποίηση στο πρόγραμμα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι φίλοι του «τριφυλλιού».

Με Φερέιρα και… νιάτα
Η διατήρηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο του Παναθηναϊκού με ταυτόχρονη προώθηση παικτών από τις ακαδημίες της ομάδας και ενίσχυση με ξένους παίκτες που δεν έχουν μεγάλο όνομα (και κασέ), αλλά πολύ ταλέντο και προοπτικές, είναι στα πλάνα των Γιάννη Αλαφούζου και Δημήτρη Γόντικα για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό.

Η διοίκηση της ΠΑΕ έχει επικεντρωθεί στην παρούσα φάση στην εξασφάλιση της αδειοδότησης, ενώ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την ΕΠΟ. Δυσκολίες υπάρχουν, αλλά εκφράζεται η αισιοδοξία πως με τα χρήματα που θα μπουν και με τη σύναψη ενός δανείου 5 εκατ. ευρώ, θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις που απαιτούνται και θα διακανονιστούν οι υπόλοιπες, προκειμένου να αποφευχθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός.

Πηγή: sport-fm.gr