Ο Σεσκ Φάμπρεγκας ετοιμάζεται για το πρώτο του «clasico» στο ισπανικό πρωτάθλημα, ελπίζοντας να διατηρήσει την καλή παράδοση που έχει χτίσει απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ισπανός μέσος δεν καταλαβαίνει από «βασίλισσες», αφού στις τρεις φορές που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής την ομάδα της πρωτεύουσας δεν έχει γνωρίσει ακόμη τη χαρά της ήττας και πηγαίνει στη Μαδρίτη με στόχο να διευρύνει το σερί του στα τέσσερα ματς.

Συγκεκριμένα, ο Καταλανός άσος έχει κοντραριστεί στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ με τους «μερένγκες» τη σεζόν 2005-06, με τους «κανονιέρηδες» να προκρίνονται στην επόμενη φάση, χάρη στη νίκη τους μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με 1-0 με γκολ του Τιερί Ανρί (το άλλο ματς στο Λονδίνο έληξε 0-0), τη σεζόν που η αγγλική ομάδα είχε φτάσε ι μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Στα ενδιαφέροντα εκείνου του ζευγαριού και η παρουσία του μετέπειτα ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Ζιλμπέρο Σίλβα, στη μεσαία γραμμή, στο πλάι του 19χρονου Σεσκ.

Πάντως, ο Φέμπρεγκας έχει ήδη προλάβει να αγωνιστεί (έστω και για 10 λεπτά) και με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» κόντρα στους Μαδριλένους, στον επαναληπτικό αγώνα του Σούπερ Καπ Ισπανίας τον περασμένο Αύγουστο, όπου η «Μπάρτσα» επικράτησε 3-2 σε ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις και αρκετό… ξύλο στο τέλος.

Πηγή: sday.gr