Το εμφατικό 7-1 επί της Οσασούνα απέδειξε ότι οι ισορροπίες άλλαξαν! Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι δυνατή, θεαματική και έτοιμη να σταματήσει την κυριαρχία της «Μπαρτσελόνα»!

Διαβάστε τα 10 σημαντικότερα αγωνιστικά στοιχεία, που δείχνουν ότι φέτος η «Βασίλισσα» μπορεί και έχει την ευκαιρία να επιστρέψει, έπειτα από χρόνια, στο θρόνο της!

1) Δέκα σερί και συνεχίζει!

Ο Μουρίνιο διανύει την καλύτερη περίοδό του στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Μετρά ήδη δέκα νίκες, μαζί με το Τσάμπιονς Λιγκ, με ενεργητικό 38 γκολ και παθητικό μόλις 4. Από τα δέκα ματς, τα εννέα έληξαν υπέρ των Μαδριλένων με πάνω από ένα τέρμα διαφορά.

2) Πρώτη σε Ισπανία και Τσάμπιονς Λιγκ

Η εντυπωσιακή αντεπίθεση της «Βασίλισσας», έφερε τα πάνω- κάτω. Αυτή τη στιγμή είναι πρώτη στο πρωτάθλημα Ισπανίας, κοιτά πλέον στα μάτια την αιώνια αντίπαλο Μπαρτσελόνα και έχει μαζέψει ήδη 28 βαθμούς, από τους 33 πρώτους που διεκδίκησε. Όσο για το Τσάμπιονς Λιγκ, μετρά μόνο νίκες, 12 βαθμούς και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ!

3) Σκοράρει ασταμάτητα!

Όπως γράψαμε και παραπάνω, οι νίκες της δεν γίνονται με την… ψυχή στο στόμα. Συνολικά, σε Ισπανία και Ευρώπη έχει πετύχει 49 γκολ σε 15 παιχνίδια! Με έναν σύντομο υπολογισμό, σκοράρει περίπου 3.5 φορές σε κάθε ματς.

4) Ο Μουρίνιο τα έλεγε…

Πολλοί είχαν σπεύσει στην αρχή της χρονιάς να… κριτικάρουν αρνητικά την ατάκα του Μουρίνιο ότι: «Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα είναι βασικός ή αναπληρωματικός»! Ο Πορτογάλος, όμως, δείχνει ότι το εννοούσε, αφού έχει καταφέρει να πάρει το καλύτερο δυνατό από όλους τους ποδοσφαιριστές του. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τόσο ο Κακά, όσο και ο Μαρσέλο πήραν χρόνο συμμετοχής πρόσφατα! Η Ρεάλ έχει ξεκάθαρο πλάνο που βασίζεται στην ταχύτητα, τη πίεση και τις γρήγορες εναλλαγές θέσεων.

5) Το… κεφάλαιο «Κριστιάνο Ρονάλντο»!

Τα 41 γκολ που σημείωσε πέρυσι, δεν ήταν τίποτα… Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει να ηγείται των προσπαθειών της «Βασίλισσας» και έχει φέρει εις πέρας τον προσωπικό του στόχο. Έχει διάρκεια στην απόδοσή του και δεν επαναπαύεται στις «δάφνες» τις περσινής σεζόν. Την Κυριακή χάρισε ακόμη μία… παράσταση στο κοινό, πετυχαίνοντας πάλι χατ- τρικ. Μέχρι στιγμής μετρά 13 γκολ φέτος στο πρωτάθλημα και 8 στην Ευρώπη…. Και έχουμε ακόμα Νοέμβριο!

6) Το «τείχος» Ράμος- Πέπε!

Καιρό είχε ο Ίκερ Κασίγιας να αισθανθεί τόση σιγουριά από τους αμυντικούς του. Οι Σέρχιο Ράμος και Πέπε, πιο ώριμοι από ποτέ, διανύουν καταπληκτική περίοδο και έχουν ορθώσει… τείχος στους αντίπαλους επιθετικούς. Απόδειξη αυτού, τα μόλις δύο γκολ που έχει δεχτεί η ομάδα στα επτά τελευταία ματς.

7) Το δίδυμο Μπενζεμά- Ιγκουαΐν!

Από τα… αζήτητα, ο Καρίμ Μπενζεμά ρολάρει και αποδεικνύει το λόγο που οι Μαδριλένοι δαπάνησαν ένα κάρο λεφτά για να τον κάνουν δικό τους. Στην Κυριακάτικη αναμέτρηση, ο Μουρίνιο τους κατέβασε μαζί στο γήπεδο και έδειξαν ότι μπορούν να βρεθούν με… κλειστά μάτια! Ο Ιγκουαΐν μετρά έντεκα γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ο Μπενζεμά 8. Όχι και άσχημα για δίδυμο!

8) Ο «εργάτης» Τσάμπι Αλόνσο!

Καλή η άμυνα, ακόμη καλύτερη η επίθεση, αλλά μην ξεχνάμε και την… άχαρη δουλειά των μέσων. Ο Τσάμπι Αλόνσο βρήκε τον εαυτό του, συνδέει άψογα την αμυντική γραμμή και την επίθεση και κατάφερε με την ψυχραιμία του να σπάσει και άλλο ρεκόρ! Ποιο είναι αυτό; Η Ρεάλ Μαδρίτης στην αναμέτρηση με την Οσασούνα είχε 75% κατοχή της μπάλας!

9) Η αναγνώριση των οπαδών!

Και επειδή πίσω από μια πετυχημένη ομάδα κρύβονται εξίσου αξιέπαινοι οπαδοί, δείτε αυτό. Οι φίλοι της Ρεάλ δείχνουν με κάθε τρόπο την εμπιστοσύνη τους στο φετινό σύνολο που έφτιαξε ο Ζοσέ Μουρίνιο και γεμίζουν σε κάθε ματς το γήπεδο. Sold- out να δουν τα μάτια σας…

10) Έτοιμος ο Σαχίν!

Μέσα σε όλα τα καλά, ο Μουρίνιο υποδέχτηκε και μια μεταγραφή εκ των έσω. Οι λύσεις γίνονται περισσότερες, αφού ο Νούρι Σαχίν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και είναι έτοιμος να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Την Κυριακή έπαιξε για 20 λεπτά δίπλα στον Τσάμπι Αλόνσο και οι δύο τους συνεργάστηκαν άψογα!

Πηγή: sday.gr