Λεπτομέρειες για την επεισοδιακή του σχέση με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στη σύντομη θητεία του στην Μπαρτσελόνα αποκαλύπτει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην αυτοβιογραφία του που θα κυκλοφορήσει τα τέλη του μήνα στη Σουηδία.

Ο επιθετικός της Μίλαν αναφέρει πως σκέφτηκε ακόμη και να αποσυρθεί τη σεζόν 2009/10 μετά από τη ρήξη του με τον Καταλανό τεχνικό, ενώ παρέθεσε ένα περιστατικό όπου είχε θερμό επεισόδιο με τον προπονητή του. Ήταν μετά από έναν αγώνα του Champions League με τη Βιγιαρεάλ, αμέσως μετά τον αποκλεισμό από την Ίντερ του Μουρίνιο στα ημιτελικά του Champions League, όταν ο «Ίμπρα» είχε περάσει σαν αλλαγή πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Ο Σουηδός άσος ζήτησε εξηγήσεις σε έντονο ύφος από τον προπονητή του. «Του φώναξα ‘Δεν έχεις α…α!’ και του είπα κι άλλα, μάλλον ακόμη χειρότερα. ‘Να πας στο διάολο’. Είχα τρελαθεί τελείως! ‘Τα κάνεις πάνω σου μπροστά στον Μουρίνιο’, του είπα. Αν ήμουν στη θέση του Γκουαρντιόλα τότε, θα είχα τρομάξει», αποκαλύπτει ο Ιμπραΐμοβιτς σε απόσπασμα του βιβλίου που ονομάζεται «Είμαι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς» και προδημοσιεύεται από τις σουηδικές «Aftonbladet» και «Expressen».

Ο Ιμπραΐμοβιτς δεν παρέλειψε να τα… χώσει και στον Λιονέλ Μέσι. «Ήταν παιδικό όνειρο για μένα να παίξω στην Μπαρτσελόνα. Άρχισα καλά, αλλά μετά άρχισε να μιλάει ο Μέσι. Ήθελε να παίζει στο κέντρο, όχι στα άκρα, κι έτσι άλλαξε το σύστημα από 4-3-3 σε 4-5-1. Εγώ θυσιάστηκα και δεν είχα στο γήπεδο την ελευθερία που χρειαζόμουν για να πετύχω. Ζήτησα να συναντηθώ με τον Γκουαρντιόλα, όχι για να τσακωθούμε, αλλά για να μιλήσουμε. Του είπα πως με χρησιμοποιούσε με λάθος τρόπο και πως δεν θα έπρεπε να με είχαν αποκτήσει αν ήθελαν άλλου τύπου παίκτη. Του είπα κάτι που μου είχε πει ένας φίλος. ‘Αγοράσατε Ferrari, αλλά την οδηγείτε σαν Fiat’. Η κουβέντα φάνηκε να πήγε καλά, αλλά στη συνέχεια ο Γκουαρντιόλα άρχισε να με περιθωριοποιεί. Έμπαινα σε ένα δωμάτιο κι εκείνος έφευγε. Χαιρετούσε τους πάντες, αλλά εμένα με αγνοούσε. Έκανα πολλές προσπάθειες να προσαρμοστώ. Οι άλλοι παίκτες της Μπαρτσελόνα ήταν σαν μαθητούδια που ακολουθούσαν τυφλά τον προπονητή τους, ενώ εγώ είχα συνηθίσει να ρωτάω ‘γιατί’. Όμως σύντομα σταμάτησα να προσπαθώ να προσαρμοστώ. Αποφασίστηκε-για παράδειγμα-να απαγορευτεί στους παίκτες να πηγαίνουν με τα σπορ αυτοκίνητά τους στην προπόνηση. Το θεώρησα γελοίο! Δεν είναι κανενός δουλειά τι αυτοκίνητο θα οδηγήσω εγώ. Έτσι τον Απρίλιο, πριν από ένα ματς με την Αλμερία, πήγα με τη Ferrari μου στην προπόνηση κι έγινε σκηνή».

Πηγή: sportfm.gr