Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του κ . Βγενόπουλου στις 12 Σεπτεμβρίου, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε ισχυριστεί ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη πήρε μια έκταση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για να φτιάξει το αθλητικό κέντρο της Παιανίας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στη μήνυση του ο κ. Βαρδινογιάννης, εν γνώσει του ο Ανδρέας Βγενόπουλος, προσπάθησε να παρουσιάσει ότι η έκταση της Παιανίας χορηγήθηκε από τη Γενική Γραμματεία, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που προσκόμισε ο μηνυτής, προκύπτει ότι η έκταση αυτή αγοράστηκε από ιδιώτες με χρήματα της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

«Αναγκάστηκαν να έρθω στην εισαγγελία και να καταθέσω μήνυση γιατί η λασπολογία έχει και τα όρια της. Αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια να δηλητηριάζονται οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού για μένα είναι απαράδεκτο και δεν έχω μιλήσει μέχρι τώρα. Το θέμα έχει πάει στη δικαιοσύνη γιατί κάποτε πρέπει να υπάρξει φραγμός σε αυτή τη μορφή λασπολογίας προκειμένου να αποκτήσει κάποιος αναγνωρισιμότητα», δήλωσε ο Γ. Βαρδινογιάννης.

Τη μήνυση του παρέλαβε και μελετά ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών.