Παίκτης της Λάρισας πρέπει να θεωρείται ο Φαμπρίς Πανκράτ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «βυσσινί» μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Οι διοικούντες την ΑΕΛ έκαναν το… «μπαμ» της τελευταίας στιγμής και παρότι όλα έδειχναν ότι πολύ δύσκολα θα έβρισκαν την περίπτωση του ελεύθερου παίκτη που θα μπορούσε να προσφέρει στην ομάδα σε αυτή τη συγκυρία, τελικώς, τα κατάφεραν και προσέθεσαν στο δυναμικό του συλλόγου των 30χρονο πρώην επιθετικό της Νιουκάστλ.

Ο παίκτης βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης στην Ελλάδα και αφού τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεών του ήταν ικανοποιητικά, συμφώνησε για να συνεργαστεί με την ΑΕΛ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Μάλιστα, πιθανότητα την Τετάρτη, θα ενταχθεί στη νέα του ομάδα και θα ξεκινήσει προπονήσεις, ώστε ο Νίκος Κωστένογλου να τον δει και να κρίνει αν είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του άμεσα στην μάχη που δίνει η ΑΕΛ για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Δείτε το βίντεο:

To βιογραφικό του Πανκράτ

Γεννημένος στις 2 Μαϊου του 1980, ο Φαμπρίς Πανκράτ ξεκίνησε την καριέρα του απο την άσημη Λουάν Σιζό. Σε ηλικία 20 ετών, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός πήρε μεταγραφή στην Γκινγκάμπ, όπου με τις εμφανίσεις του έπεισε την διοίκηση της Λε Μαν να τον αποκτήσει το 2002. Εκεί, σε 64 συμμετοχές πέτυχε 8 γκολ.

Έτσι η Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισε να ξοδέψει ένα ποσό κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ και τον έκανε δικό της. Τον πρώτο καιρό, ο Βαχίντ Χαλίχοτζιτς έβαζε τον Πανκράτ βασικό και εκείνος είχε ικανοποιήσει με την απόδοση του. Την δεύτερη χρονιά όμως έχασε την θέση του από την ενδεκάδα κυρίως λόγω της πολύ κακής πορείας της ομάδας στο γαλλικό πρωτάθλημα. Με την έλευση του Γκι Λακόμπ στην θέση του Χαλίχοτζιτς, ο Πανκράτ αναγεννιέται αφού οι δύο κύριοι είχαν ξανασυνεργαστεί στην Γκινγκάμπ.

Η διοίκηση της Παρί προσπαθώντας να βρει έναν τρόπο να ξαναβρεί την χαμένη της αίγλη, άλλαζε τους προπονητές σαν τα πουκάμισα και ο Λακόμπ δεν έμεινε καιρό αφού τον αντικατέστησε ο Πολ Λε Γκουέν. Ο Πανκράτ δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του ποτέ και προκειμένου να “καεί” το χαρτί του τότε δόθηκε δανεικός την σεζόν 2006-2007 στην Μπέτις και την επόμενη στην Σοσό.

Τελικά οι δύο πλευρές χώρισαν φιλικά. Τότε εμφανίστηκε η Νιουκάστλ που αγωνιζόταν στην Τσάμπιονσιπ και ο Γάλλος βοήθησε τις «καρακάξες» με 19 συμμετοχές να ανέβει ξανά στην Πρέμιερ. Το συμβόλαιο του όμως δεν ανανεώθηκε και από το καλοκαίρι έμεινε χωρίς ομάδα μέχρι και σήμερα που υπέγραψε στην ΑΕΛ.

Πηγή: sport-fm.gr