Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν θα έχει καμία σημασία για 11 κυπριακές ομάδες, μεταξύ των οποίων ο ΑΠΟΕΛ και η Ανόρθωση, αφού η FIFA τις τιμώρησε με απαγόρευση μεταγραφών λόγω οφειλών προς παίκτες και προπονητές.

Πρόκειται για μια απόφαση που δεν αποτελεί και… βόμβα για το κυπριακό ποδόσφαιρο αφού έχει επιβληθεί κι άλλες φορές λόγω των οφειλών των ομάδων. Απλά, με τον Ιανουάριο να πλησιάζει η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ήθελε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα γύρω από τις 11 ομάδες, τις οποίες και τιμώρησε με απαγόρευση μεταγραφών.

Πρόκειται για ΑΠΟΕΛ, ΑΕ Λεμεσού, Ανόρθωση, ΑΕ Ζακακίου, Πέγεια, Freedom 24 ΕΝΥ Διγενή Ύψωνα, ΠΑΕΕΚ, Ολυμπιακός Λευκωσίας, Ερμής, Ολυμπιάς Λυμπιών και Αλκή, με την τελευταία να αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση πάντως καθώς έχει διαλυθεί.

Πλην των ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση, ομάδες της 1ης κατηγορίας είναι και οι ΑΕ Λεμεσού και ΑΕ Ζακακίου ενώ οι υπόλοιπες είναι από 2η και 3η κατηγορία, με τις διοικήσεις τους πλέον να αναλαμβάνουν να έρθουν σε συμβιβασμό με τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές στους οποίους οφείλονται χρήματα ώστε να αρθεί η ποινή.