Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο ντοκουμέντο και δείχνει τη στιγμή που σημειώνονται πυροβολισμοί έξω από την ΑΣΟΕΕ, καθώς αστυνομικός έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και έριξε στον αέρα τέσσερις φορές.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter από το κινεζικό δίκτυο CGTN Europe και στο στιγμιότυπο ακούγονται τέσσερις πυροβολισμοί -χωρίς να διακρίνονται-, τη στιγμή που φαίνονται αντιεξουσιαστές να έχουν βγει στο δρόμο μπροστά από το κτήριο της ΑΣΟΕΕ και να εκτοξεύουν πέτρες.

Ακούγεται μια φωνή που αναφέρει «έβγαλε όπλο», ενώ φαίνεται πως στην άλλη λωρίδα του δρόμου, υπάρχουν αυτοκίνητα. Τότε διακρίνεται ένα περιπολικό από εκείνη την πλευρά να σταματάει και ο οδηγός να κάνει μια κίνηση με το χέρι του και τότε ένας αντιεξουσιαστής πετάει μια πέτρα προς το όχημα.

Σημειώνεται, ότι ο αστυνομικός συνελήφθη και ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε για εκφοβισμό, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Εντούτοις, εις βάρος του σχηματίζεται ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Το περιστατικό σημειώθηκε, όταν περίπου 30 άτομα βγήκαν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έβαλαν φωτιά σε κάδους. Λόγω της έντασης έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Πατησίων για αρκετή ώρα, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

«Πυροβόλησα τέσσερις φορές στον αέρα για να τους τρομάξω και να μπορέσω να φύγω»

Ένα νέο βίντεο από την στιγμή της έντασης έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), έφερε στο φως της δημοσιότητας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1. Στα πλάνα φαίνεται το περιπολικό να προσπαθεί να βρει τρόπο να ξεφύγει ανάμεσα στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα της οδού Πατησίων. Νεαροί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, να κινούνται προς το περιπολικό και να εκσφενδονίζουν αντικείμενα προς το μέρος του ενώ στην συνέχεια ακούγονται τέσσερις πυροβολισμοί.

«Οι δύο συνάδελφοί μου εξήλθαν του οχήματός και εγώ εγκλωβίστηκα σε αυτό. Με χτύπησαν στην πλάτη και το κεφάλι. Για δευτερόλεπτα απομακρύνθηκαν και μετά τους είδα να επιστρέφουν. Τότε πίστεψα ότι ήθελα να μου κάνουν κακό. Έβγαλα το υπηρεσιακό όπλο μου και πυροβόλησα τέσσερις φορές στον αέρα για να τους τρομάξω και να μπορέσω να φύγω» φέρεται να είπε στους συναδέλφους τους, σύμφωνα με τον Ant1.