Την πόρτα του ανακριτή περνά σε λίγη ώρα και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας από την αυτήν που σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη. Στόχος της κλήσης είναι να συλλέξει ο ανακριτής όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κατηγορούμενος σταθμάρχης έφτασε στις 9:30 το βράδυ στο σταθμαρχείο Λάρισας και ξεκίνησε την βάρδια του στις 10 το βράδυ. Πριν από τις 11 το βράδυ, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, έφυγε από το πόστο του ο απογευματινός σταθμάρχης.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Χθες κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την μαραθώνια απολογία του ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους ήταν νέοι. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο σταθμάρχης κατέθετε επί σχεδόν 7,5 ώρες και ρωτήθηκε για όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των δύο τρένων, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις ενέργειες που έκανε στο σταθμαρχείο της Λάρισας.

«Με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέος. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών» τόνισε ο δικηγόρος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης. «Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι», συμπλήρωσε.

«Ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» τόνισε και υπογράμμισε ότι ο 59χρονος είναι σε τραγική κατάσταση.