Εξελίξεις σήμερα στην τραγική υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα. Πριν από λίγη ώρα κατατέθηκε το πόρισμα για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως από αυτό προκύπτει ότι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός και δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ειδικότερα, το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρη βρίσκεται στα χέρια της Δίωξης του Ανθρωποκτονιών και προκύπτει ασφυκτικός θάνατος και για τα δύο κορίτσια.

Δεύτερον δεν έχει εντοπιστεί κάποια τοξική ουσία που θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

«Τα συμπέρασμα, έτσι όπως προκύπτουν τα ευρήματα, μιλούν για έλλειψη οξυγόνου για ασφυξία» δήλωσε νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. «Περιμένουμε να βρεθούν νέα ιστοπαθολογικά ευρήματα από την έρευνα για να κλειδώσουν τη διάγνωση του ασφυκτικού θανάτου. Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε σωστοί» επισήμανε ο ιατρός και ειδικός ιατροδικαστής.

Ο κ. Γαλεντέρης δήλωσε ότι το πόρισμα αναμένεται να αποκαλύπτει με ακρίβεια το τι συνέβη στην Μαλένα και την Ίριδα. Τόνισε μάλιστα ότι είναι πολύ σημαντικό ότι στην νέα έκθεση των ιατροδικαστών υπάρχουν τα ευρήματα που θα κλειδώσουν το πόρισμα. «Περιμένω να δω τα νέα ιστοπαθολογικά ευρήματα. Μόνο μέσω αυτών θα κλειδώσει το πόρισμα», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν είναι επαρκή για να δείξουν εμπλοκή στο θάνατο των παιδιών.

Και όπως είπε, «υπάρχουν ειδικές αλλοιώσεις στους ιστούς οι οποίες φαίνεται στο μικροσκόπιο και είναι παθογονικές γι’ αυτόν τον μηχανισμό θανάτου».

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταθέσεις στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών για τους θανάτους των δύο κοριτσιών. Έτσι σήμερα φτάνει στην Πάτρα κλιμάκιο για να πάρει καταθέσεις από συγγενείς, μεταξύ άλλων από τις δύο γιαγιάδες και τον πατέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ήδη το Σάββατο (18/6) ανέβηκε στην Αθήνα και κατέθεσε ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τον γιο του, ότι δηλαδή δεν είχαν καταλάβει τι συνέβαινε καθώς υπήρχαν οι ενδείξεις ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μια καλή μητέρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.