Σε συλλήψεις μετατρέπονται οι προσαγωγές των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», αρνητών του κορονοϊού και αντιεμβολιαστές, που το πρωί πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου, στην Πιερία, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, προκαλώντας σοκ με το πρωτοφανές περιστατικό.

Εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής τους στο περιστατικό, με την οποία αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν γίνει γνωστές οι πράξεις που τούς αποδίδονται, αλλά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εξετάζεται το αδίκημα της αρπαγής, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το πρωτοφανές περιστατικό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης. Πηγές, μάλιστα, της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι ο διευθυντής προσφάτως είχε δεχθεί απειλές, ενώ κάποιοι εκ των «πρωταγωνιστών» του σημερινού συμβάντος έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές σε σχέση με την ακραία αντιεμβολιαστική ρητορική τους και εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία.

Πρόκειται για έντεκα άτομα, δέκα άνδρες και μία γυναίκα, που είχαν αρχικά προσαχθεί από την αστυνομία, σύμφωνα με τον Alpha.

«Άσκησαν βία μπροστά στα παιδιά»

Η υπόθεση προκάλεσε και την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος έκανε λόγο για προκλητικές και απαράδεκτες συμπεριφορές.

Για το απίτστευτο περιστατικό μίλησε στην ΕΡΤ η εκπαιδευτικός Μεταξία Τσιαργαλή και διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι «του “φορέσαν” χειροπέδες, του άσκησαν βία μπροστά στα παιδιά. Ήταν γύρω στις 8 παρά 20 το πρωί. Αρκετά παιδιά ήταν εκεί. Δημιουργήθηκε μεγάλη ταραχή».

Μάλιστα ο διευθυντής του Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες.