Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση στην Πιερία, όπου αρνητές – αντιεμβολιαστές και μέλη της ομάδας που αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», πέρασαν… χειροπέδες σήμερα το πρωί στον διευθυντή Γυμνασίου με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα». Μια υπόθεση που προκάλεσε και την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος έκανε λόγο για προκλητικές και απαράδεκτες συμπεριφορές.

Η εκπαιδευτικός Μεταξία Τσιαργαλή και διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας μίλησε στην ΕΡΤ για το απίστευτο περιστατικό, λέγοντας: «Στο Αιγίνιο, γύρω στα 7 – 8 άτομα, που λένε πως προστατεύουν το Σύνταγμα “συνέλαβαν” τον διευθυντή του Γυμνασίου. Του “φορέσαν” χειροπέδες, του άσκησαν βία μπροστά στα παιδιά. Ήταν γύρω στις 8 παρά 20 το πρωί. Αρκετά παιδιά ήταν εκεί. Δημιουργήθηκε μεγάλη ταραχή».

«Είμαστε όλοι ταραγμένοι, είχε και κάποια προβλήματα υγείας. Ευτυχώς δεν έγινε κάτι χειρότερο», σημείωσε η ίδια, ενώ εξήγησε πως η αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθησαν οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος»

«Επικεφαλής αυτής της ομάδας είναι αντιεμβολιαστής, που δεν έχει παιδί στο σχολείο», δήλωσε η κ. Τσιαργαλή, εξηγώντας πως στην ομάδα που «συνέλαβε» τον διευθυντή υπήρχαν και δύο – τρεις γονείς μαθητών του Γυμνασίου.

Σύμφωνα με την κ. Τσιαργαλή, «οι γονείς είναι ανάστατοι. Παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Τα χέρια του κ. Χατζή τραυματίστηκαν και φαίνεται ότι του πέρασαν χειροπέδες»

«Στόχος τους ήταν οι διευθυντές των σχολείων. Ψάχνανε να βρουν και τον διευθυντή του Λυκείου, ο οποίος δεν είχε προσέλθει ακόμα στη σχολική μονάδα», αποκάλυψε η κ. Τσιαργαλή για το περιστατικό που έγινε έξω από το σχολείο.

Έντεκα προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 11 ατόμων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τμήμα, ζητώντας να παραδώσουν τον διευθυντή, κι εξετάζει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός εξ αυτών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν οχλήσεις έξω από το σχολείο από την ίδια ομάδα και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές.