Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η απολογία του Παναγιώτη Ηλιόπουλου στις ειδικές εφέτες ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ η απολογία Μπούκουρα μετατέθηκε χρονικά για τις 10 το πρωί της Κυριακής.

Έξι ώρες κράτησε η απολογία του Γιώργου Γερμενή στον ανακριτή για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, με σημαντικότερη αυτή για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ για επτά ώρες κατέθετε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, του οποίου η κατάθεση ολοκληρώθηκε στις 9.30 το βράδυ.

Αυτή την ώρα, οι ανακρίτριες συσκέπτονται προκειμένου να αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση των Γερμενή και Ηλιόπουλου,

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρνείται κάθε συμμετοχή στις πράξεις που του αποδίδονται. Υποστηρίζει επίσης ότι οι μάρτυρες δεν αναφέρονται προσωπικά στον ίδιο, ενώ οι πράξεις που του καταλογίζονται «δε συγκεκριμενοποιούνται σε κανένα πραγματικό γεγονός και δεν υποστηρίζονται επίσης από κανένα άλλο στοιχείο».

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Ε’, ο οποίος αναφέρει ότι τόσο ο κ. Ηλιόπουλος όσο και ο κ. Γερμενής «διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιχειρησιακή συγκρότηση της Χρυσής Αυγής και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως σκοπός της οποίας ήταν εξαρχής η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», ο κ. Ηλιόπουλος υποστηρίζει ότι στην κατάθεσή του ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες πράξεις «που να συνιστούν εμπλοκή του σε “επιχειρησιακή συγκρότηση” της οργάνωσης ή να αποδεικνύουν την με οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή του στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσύλλεκτων μελών της οργάνωσης».

Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος απορρίπτει την κατηγορία ότι ο ίδιος είναι ναζιστής, αρνείται ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι «εγκληματική οργάνωση» και προσθέτει ότι δεν υφίστανται ούτε «τάγματα εφόδου», ούτε «νεοσύλλεκτοι».