Αρνούνται τις κατηγορίες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Γιώργου Γερμενή


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
17:10
11/01/2014
Αρνούνται τις κατηγορίες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής
6
loading

Ολοκληρώθηκε η απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, χωρίς ο ίδιος να προβεί σε δηλώσεις. Αμέσως μετά, την πόρτα του ανακριτικού γραφείου πέρασε ο βουλευτής Μαγνησίας, της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα. Η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είναι, τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για τα οποία, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο υπόμνημά του ο Ηλιόπουλος αρνείται κάθε συμμετοχή στις πράξεις που του αποδίδονται. Υποστηρίζει επίσης, ότι οι μάρτυρες δεν αναφέρονται προσωπικά στον ίδιο ενώ οι πράξεις που του καταλογίζονται «δεν συγκεκριμενοποιούνται σε κανένα πραγματικό γεγονός και δεν υποστηρίζονται επίσης από κανένα άλλο στοιχείο».

Σε ότι αφορά την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Ε', ο οποίος αναφέρει ότι τόσο ο κ. Ηλιόπουλος όσο και ο Γερμενής «διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιχειρησιακή συγκρότηση της «Χρυσής Αυγής», και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως σκοπός της οποίας ήταν εξαρχής η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», ο Ηλιόπουλος υποστηρίζει, στο υπόμνημα του, ότι στην κατάθεσή του ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες πράξεις «που να συνιστούν εμπλοκή του σε «επιχειρησιακή συγκρότηση» της οργάνωσης ή να αποδεικνύουν «την με οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή του στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσύλλεκτων μελών της οργάνωσης».

Τέλος ο Ηλιόπουλος απορρίπτει την κατηγορία ότι ο ίδιος είναι ναζιστής αρνείται ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι «εγκληματική οργάνωση» και προσθέτει ότι, «δεν υφίστανται, ούτε «τάγματα εφόδου», ούτε «νεοσύλλεκτοι».

Κατηγορηματικά αθώος δηλώνει, στο δικό του υπόμνημα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και ο Μπούκουρας, που θα απολογηθεί μετά τον Ηλιόπουλο. Υποστηρίζει ότι «η δίωξη του είναι πολιτική και "βάλλεται" στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του». Επίσης αναφέρει ότι «ουδέποτε έλαβε μέρος σε "εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας" και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούς στην Κόρινθο».

Ο Μπούκουρας προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο βουλευτής Κορινθίας αναφέρει τέλος ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar tzafar1

  Αυτά είναι δανεικά,τα οποία θα ξεπληρώσουμε με τόκο όταν έρθει η ώρα.

 2. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΌΣΟ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΆΤΕ ΤΌΣΟ ΑΝΕΒΑΊΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΆ ΤΟΥΣ !! ΠΑΝΤΩΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ , ΟΥΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ , ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ !!

  1. avatar aisichtir

   @ομηρόπουλος : Θα κλάψω ρε ... σταμάτα πια!

  2. avatar thanos

   πήγαινε και μάρτυρας υπέρ τους ρε μάγκα..οι περισοτεροι σήμερα πληρώνουμε της αμαρτίες του πασοκ και της νδ .. αλλά όχι να υποστηρίζουμε και τα τόσα ακραιες αντιλήψεις όπως πχ νταβάδες και μπράβους !!

  3. avatar megaloagroths

   κλεφτες οχι αλλα νταβαντζηδες..?ψυχακηδες..?

 3. avatar aisichtir

  Να ζητήσει ταπεινά συγνώμη η δικαιοσύνη ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει