Στον Άρειο Πάγο θα απολογηθούν τρεις από τους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι: Γ. Γερμενής, Σ. Μπούκουρας και Π. Ηλιόπουλος.

Οι τρεις βουλευτές θα απολογηθούν ενώπιον των εφετών – ανακριτών μετά από σχετική προθεσμία που είχαν λάβει.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο προφυλάκισής τους καθώς τους βαρύνουν κατηγορίες για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος: διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή έχει ήδη αποφασίσει άρση της ασυλίας τους.

Στις 9.00 το πρωί ξεκίνησε η απολογία του κ. Γερμενή ενώ οι απολογίες θα γίνουν διαδοχικά: στις 12.00 περίπου ο κ. Μπούκουρας και στις 15.00 ο κ. Ηλιόπουλος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι απολογίες των κ. Μπούκουρα και Ηλιόπουλου θα γίνουν με απολογητικό υπόμνημα το οποίο θα καταθέσουν αυτοπροσώπως.

Οι πληροφορίες πάντως θέλουν τις αρχές να έχουν στα χέρια τους επιβαρυντικά στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στην καταδίκη των βουλευτών.

Ο κ. Γερμένης χαρακτηρίζεται ως «ταγματάρχης» με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και εκπαίδευση νεοσύλλεκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών, ο κ. Ηλιόπουλος κατονομάζεται ως “μεγάλο στέλεχος” με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στη οργάνωση και ο κ. Μπούκουρας φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου.

Η Χρυσή Αυγή πάντως ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της διαδικασίας με την οποία συνελήφθησαν στελέχη της και τους ασκήθηκε δίωξη.

Εν τω μεταξύ, έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που διαμαρτύρονται για τις διώξεις των βουλευτών.