Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, ύστερα από τη «μαραθώνια» απολογία του που διήρκησε 7 ώρες.

Ο βουλευτής απολογούνταν από τις 10.30 έως τις 17.30 ενώπιον των ειδικών εφετών ανακριτριών.

Αν και αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δεν κατάφερε να πείσει τους αρμόδιους ανακριτές. Ισχυρίστηκε, όπως αναφέρεται στο απολογητικό του υπόμνημα, ότι δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά φίλος, καθώς προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο.

Μετά την απόφαση ανακριτών και εισαγγελέα, ο Μπούκουρας ακολουθεί τους Γερμένη και Ηλιόπουλο που κρίθηκαν χτες επίσης προφυλακιστέοι.

Ο Μπούκουρας οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, όπου παραμένουν από χθες και οι δύο άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Και οι τρεις θα οδηγηθούν αύριο στις φυλακές Κορυδαλλού.

O Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Μπούκουρα, χαρακτήρισε «σκληρή» την απόφαση προφυλάκισης.

«Δεν έχω ξαναδεί πολιτική μέσα από τη δικαιοσύνη. Εύχομαι να μην συμβαίνει αυτό γιατί κινδυνεύει η δημοκρατία. Όταν καταρρέει η δικαιοσύνη, καταρρέουν τα πάντα», δήλωσε ο Κούγιας μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης του εντολέα του.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι ο Μπούκουρας ρωτήθηκε από τις ανακρίτριες για άλλους ανθρώπους «μέλη της Χρυσής Αυγής», αλλά και για τους συγκατηγορουμένους συναδέλφους του, ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ότι δεν γνωρίζει και αποδοκιμάζει οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες.

«Σέβομαι την απόφαση αλλά είμαι υποχρεωμένος να το πω. Δεν ασχολούμαι με τους άλλους κατηγορουμένους, εδώ πάντως δεν ισχύει ό,τι ισχύει για άλλες υποθέσεις. Οι ανακρίτριες πήραν την απόφαση χωρίς να μας κοιτάξουν στα μάτια», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος χαρακτήρισε «ατυχή» τη διαδικασία και τόνισε ότι είναι βέβαιος πως ο εντολέας του στο δικαστήριο θα απαλλαγεί.