Ειδικός διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις από τη μία και μισή το μεσημέρι με τον 52χρονο δράστη, ο οποίος εισέβαλε στο εργοστάσιο της εταιρείας κατασκευής κάδων απορριμμάτων HELESI PLC στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, αφού προηγουμένως πυροβόλησε και τραυμάτισε δυο άτομα.

Στο σημείο βρίσκεται και ψυχολόγος προκειμένου να πείσει τον 52χρονο να παραδοθεί. Εντός του χώρου του εργοστασίου έχει εγκατασταθεί «διοίκηση σκηνής». Πρόκειται για ένα ειδικό χώρο στον οποίο βρίσκονται οι αστυνομικοί που συντονίζουν την επιχείρηση, ενώ ζητήθηκε και η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με άνδρες της ΕΚΑΜ από την Θεσσαλονίκη.

Μέσα στο εργοστάσιο υπάρχουν δυο ακόμα άτομα που φέρονται να κρατούνται όμηροι του δράστη.

Οι δύο τραυματίες που νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, είναι ο μεγαλομέτοχος της επιχείρησης που χτυπήθηκε στο στήθος και ένας βούλγαρος εργάτης που έχει τραύμα στο δεξιό μηρό.

Ο άντρας που εργάζονταν στην επιχείρηση και απολύθηκε πριν από οκτώ μήνες στη 1.15 το μεσημέρι πήγε στο εργοστάσιο και άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα αδιακρίτως ζητώντας να επαναπροσληφθεί στην εταιρεία, λέγοντας πως όλο αυτό το διάστημα είχε λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις από τον ιδιοκτήτη.