Έξι άτομα συνέλαβαν οι αρχές στη Σιθωνία Χαλκιδικής, για κλοπή ελαιοκάρπου από αγροτεμάχιο. Σε βάρος τους- πρόκειται για δύο Έλληνες, τρεις Αλβανούς κι έναν Βούλγαρο, ηλικίας από 21 έως 56 ετών- σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι συλληφθέντες μπήκαν παράνομα σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 26χρονου μάζευαν ελιές από έξι δέντρα, με τη χρήση γεωργικού μηχανήματος.

Στο μεταξύ, την προηγούμενη ημέρα είχαν αρπάξει από διπλανό αγροτεμάχιο, και πάλι ιδιοκτησίας του 26χρονου, καρπούς από 47 ελαιόδεντρα, τα οποία στη συνέχεια παρέδωσαν σε ελαιοτριβείο της περιοχής με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Από την περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο ημεδαποί το τελευταίο διάστημα διέπραξαν ακόμη δύο κλοπές καρπών ελιάς και ξυλείας, από αγροτεμάχια σε περιοχή της Σιθωνίας.

Η προανάκριση από τους αστυνομικούς έδειξε ότι οι δύο από τους έξι την τελευταία εβδομάδα παρέδωσαν σε ελαιοτριβείο συνολικά 2 τόνους και 39 κιλά καρπών ελιάς, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.