Την ερχόμενη Παρασκευή θα περάσουν και πάλι το κατώφλι του ανακριτή διαφθοράς ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του Γεωργία κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρώμικους χρήματος.

Το ζεύγος Μαρτίνη καλείται να δώσει εξηγήσεις για μίζα ύψους περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων που φέρεται να έλαβε από Γερμανική εταιρία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό προκειμένου να την επιλέξει για τη «δουλειά».

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του Γεωργία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σε δήλωση του ο Ανδρέας Μαρτίνης ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την κατηγορία που τους αποδίδεται. Όπως είπε τα χρήματα αυτά αποτελούν περιουσία της κ. Μαρτίνη τα οποία διαχειριζόταν δικηγόρος ο οποίος είναι και ξάδελφός της. «Όλα τα ακίνητα είναι φορολογημένα και δηλωμένα» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο κ. Μαρτίνης είχε δηλώσει ότι είναι συνηθισμένος να τον κατηγορούν.

Σύμφωνα με την κατηγορία μέρος του επίμαχου ποσού αφού «ξεπλύθηκε» μέσω offshore καταβλήθηκε για να αγοραστεί το 2010, κτίριο δίπλα στο Ερρίκος Ντυναν , στο οποίο στεγάζεται, μεταξύ άλλων, και το Mega.

Η υπόθεση μπήκε στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης πριν από 1,5 χρόνο στο πλαίσιο έρευνας της περιουσιακής κατάστασης του ζευγαριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι , σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του ζεύγους Μαρτίνη για κακουργηματική απάτη καθώς το αδίκημα έχει παραγραφεί.