Σχεδόν καθημερινά είναι πλέον τα τροχαία ατυχήματα με την εμπλοκή ποδηλάτων. Οι καλοκαιρινοί μήνες βοηθούν την αυξανομένη χρήση του, ενώ ρόλο στην αύξηση όσων χρησιμοποιούν ποδήλατο παίζει πλέον και η κρίση.

Όμως τα φαινόμενα αυθαίρετης οδήγησης εκ μέρους των χρηστών του ποδηλάτου, κυρίως μέσα σε δρόμους της πόλης, είναι πολλά και ως αποτέλεσμα παρατηρείται, η όλο και αυξανόμενη εμπλοκή τους σε τροχαία ατυχήματα.

Πρέπει να καταλάβουν οι ποδηλάτες, πως ο Κ.Ο.Κ. ισχύει και για αυτούς και πως δεν μπορούν ούτε να κυκλοφορούν ανάποδα στον μονόδρομο, ούτε να παραβιάζουν το κόκκινο σηματοδότη, ούτε να κυκλοφορούν με ταχύτητα σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους.

Σίγουρα όμως η Πάτρα μόνο φιλόξενη πόλη προς το ποδήλατο δεν είναι. Μια άλλη παράμετρος είναι η αδιαφορία των οδηγών ΙΧ απέναντι στα ποδήλατα και γενικώς στα μικρού όγκου δίτροχα.

Πρέπει οι οδηγοί να αντιληφθούν πως πλέον υπάρχει πυκνή κυκλοφορία ποδηλάτων στους δρόμους ακόμα και του κέντρου της πόλης, με οδηγούς κάθε ηλικίας και φύλου, κυρίως το καλοκαίρι, ενώ η εμπλοκή τους σε ατύχημα με ποδήλατο, μπορεί να αποβεί μοιραία για την ζωή του ποδηλάτη και περιπετειώδης για αυτή του οδηγού.

Πηγή: thebest.gr