Με καταθέσεις μαρτύρων από το δημοσιογραφικό χώρο άνοιξε η αυλαία της νέας εισαγγελικής έρευνας με αφορμή τις καταγγελίες για παράνομο στοιχηματισμό μεγαλοπαραγόντων του ποδοσφαίρου.

Πρώτος εξετάστηκε δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης στην εκπομπή του οποίου «Δίκη» διατυπώθηκαν οι καταγγελίες που αποτέλεσαν και το έναυσμα για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής ζητώντας την άμεση παρέμβαση της δικιαοσύνης .

Σε καταγγελίες με αντίστοιχο περιεχόμενο είχε προβεί στην ίδια εκπομπή και ο πρώην διαιτητής Σωτ. Βοργιάς, ο οποίος υποστήριξε ότι γνωρίζει γιο μεγαλοπαράγοντα του αθλητισμού ο οποίος φέρεται να τζόγαρε 1,6 εκατομμύριο ευρώ εναντίον της ομάδας του σε αγώνα πρωταθλήματος που τελικά έχασε με σκόρ 3-2 και να κέρδισε 13 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για τον αγώνα Ξάνθη-Παναθηναϊκός του 2008 ενώ στο στόχαστρο μπήκε και το ματτς της ίδιας αγωνιστικής περιόδου ΠΑΣ Γιάννινα – Καστοριάς (1-2). Όπως ειπώθηκε στην εκπομπή, στο πρώτο παιχνίδι γιος παράγοντα είχε ποντάρει 1,6 εκατ. ευρώ αποκομίζοντας κέρδη 13 εκατ. ευρώ, ενώ στο δεύτερο Έλληνας παράγοντας είχε στοιχηματίσει 1 εκατ. ευρώ βάζοντας στην τσέπη 10 εκατ. ευρώ!

Σε περίπτωση που οι μάρτυρες δείξουν ή πολύ περισσότερο κατονομάσουν πρόσωπο ή πρόσωπα που συνδέονται με τον παράνομο στοιχηματισμό οι εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος θα τους καλέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιοποίνων πράξεων και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος όπως είναι το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.