Τους διαδικτυακούς παίκτες που πόνταραν και κέρδιζαν χιλιάδες ευρώ σε στημένους αγώνες που περιλαμβάνονται στη λίστα της ΟΥΕΦΑ αναζητούν οι εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν εντοπίσει τη βάση των εταιρειών στοιχημάτων σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και έστειλαν ήδη αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε επτά χώρες προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στην άκρη του νήματος και να ταυτοποιήσουν του ύποπτους παίκτες. Τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής έφυγαν με προορισμό τις εξής χώρες : Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, Μάλτα, Αυστρία, Αυστραλία, Γερμανία και Ολλανδία.

Εν αναμονή όμως, των απαντήσεων από το εξωτερικό οι εισαγγελείς έστειλαν ήδη κλήσεις σε περίπου 15 υπόπτους τέλεσης αξιοποίνων πράξεων με παραλήπτες αυτή τη φορά παίκτες στοιχήματος μέσω ΟΠΑΠ.

Κοινός παρονομαστής είναι ότι και οι παίκτες αυτοί φέρονται να έχουν επενδύσει σε στημένα παιχνίδια και βεβαίως να έχουν εισπράξει μεγάλα ποσά. Αμέσως μετά την εξέτασή τους οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα αποφασίσουν για την άσκηση ποινικής δίωξης δρομολογώντας με τον τρόπο αυτό την πρώτη ποινική διαδικασία που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για τα «βρώμικα δίχτυα».