Διευρύνεται η ακτίνα αποκλεισμού από την αστυνομία γύρω από της Νομική. Στην περιοχή γύρω από τους δρόμους Ομήρου, Σκουφά, Ασκληπιού, Πανεπιστημίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων, αλλά και η προσέγγιση πεζών, ακόμη και δημοσιογράφων.

Οι μετανάστες ζητούν να μεταφερθούν με ασφάλεια σε κτίριο στο οποίο να μην υπάρχει αστυνομία και στο οποίο θα μπορούν να τους επισκέπτονται αλληλέγγυοι.

Ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, βρέθηκε πριν λίγη ώρα στον χώρο της Νομικής, όπου έχουν εγκατασταθεί οι μετανάστες απεργοί πείνας, και είχε συνομιλία με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος κλήθηκε να παραστεί στην επιχείρηση εκκαθάρισης της Αστυνομίας.

Η κ. Αλαβάνος έκανε την εξής δήλωση:

«Η θέση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στη Νομική είναι ότι δεν αποτελεί μία από τις πιο εύστοχες επιλογές η εγκατάσταση μεταναστών απεργών πείνας στο κτίριο της Νομικής Σχολής. Πιστεύουμε, θα έπρεπε να κατευθυνθούν προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να δηλώσουν ότι πρέπει να σπάσει ο αποκλεισμός των συνόρων της Ελλάδας, που έχει καταστήσει τη χώρα μας αποθήκη δυστυχίας και κρατητήριο απελπισμένων.