Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρωινό ΑΝΤ1, ο κ. Στρατούλης τόνισε πως «τα μνημόνια τελείωσαν», σημειώνοντας ότι εάν επιμείνουν σε κάτι τέτοιο «δε θα υπογράψουμε».

Στην ερώτηση για την αντίδραση της Κυβέρνησης σε περίπτωση που επικρατήσει η λογική Λαγκάρντ-Σόιμπλε, ο Δημήτρης Στρατούλης υποστήριξε πως αυτό θα συνιστούσε τελεσίγραφο και τότε «θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξέφρασε τη βεβαιότητα πως δε θα υπάρξουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και ότι θα επανέλθουν σταδιακά οι συλλογικές συμβάσεις και ο κατώτατος μισθός.

Δε θα υπάρξει καμία οπισθοχώρηση σε εργασιακά και ασφαλιστικά, διαμήνυσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στρατούλης υποστήριξε πως έχει ενημερωθεί για τα σημεία της διαπραγμάτευσης που αφορούν στο Υπουργείο του, ωστόσο δεν έχει δει ο ίδιος το κείμενο του σχεδίου της πρότασης για συμφωνία. Σημείωσε επίσης ότι είναι απολύτως λογικό να υπάρξει ενημέρωση όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκληση της ΚΟ του κόμματος όταν θα είναι έτοιμη η συμφωνία.

Όσον αφορά στο θέμα κομματικής πειθαρχίας που είχε θέσει προ ημερών ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο κ. Στρατούλης είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Εάν η συμφωνία είναι αντίθετη με τις προγραμματικές δεσμεύσεις μας, είπε, τότε η Κυβέρνηση δε θα την υπογράψει.