Αποφυλακίστηκαν, πριν από λίγη ώρα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γ. Λαγός καθώς έληξε το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης.

Έξω από τις φυλακές είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία χειροκρότησαν κατά την έξοδο των δυο κατηγορουμένων για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ο Γ. Λαγός μέσα από το αυτοκίνητο της ασφάλειας στο οποίο επέβαινε ευχαρίστησε τους φίλους της Χρυσής λέγοντας:

«Στο δικαστήριο θα αποδειχθεί η αθωότητα μας»

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος βγήκε από τη φυλακή λίγα λεπτά αργότερα χωρίς να κάνει δηλώσεις. Καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ενώ στη θέση του συνοδηγού ήταν η κόρη του Ουρανία η οποία τον περίμενε από νωρίς το μεσημέρι έξω από τη φυλακή.

Ο αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, δικηγόρος Παναγιώτης Μιχαλόλιας δήλωσε ότι «σκοπός του κ. Μιχαλολιάκου είναι να αποκαταστήσει την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα που μαύρισαν την εικόνα του ίδιου και του κόμματος».

Ο Νίκος Αντωνιάδης, επίσης δικηγόρος του κ. Μιχαλολιάκου έκανε λόγο για παράνομη προφυλάκιση τονίζοντας «Δεν περιμέναμε την αποφυλάκισή του σήμερα, μόλις λίγες μέρες πριν λήξει το 18μηνο. Αυτό όμως είναι ένα θετικό στοιχείο καθώς δείχνει ότι η Δικαιοσύνη αρχίζει και βλέπει πιο ξεκάθαρα κάποια πράγματα όπως φάνηκε και στην περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη με την Λιάνα Κανέλλη, ο οποίος τελικά αθωώθηκε» και προανήγγειλε προσφυγή για την άρση του κατ οίκον περιορισμού που έχει επιβληθεί στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Οι περιοριστικοί όροι

Η αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου έρχεται έναν μήνα πριν την έναρξη της μεγάλης δίκης για τη Χρυσή Αυγή. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει σε κατ οίκον περιορισμό ο οποίος του έχει επιβληθεί για υπόθεση κατοχής όπλων και θα μπορεί να μεταβαίνει μόνο στη Βουλή για να ασκεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

Επιπλέον, στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Σχετική πρόταση είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Προβατάρης ο οποίος ωστόσο είχε ζητήσει και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ

Και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό έχει επιβληθεί κατ οίκον περιορισμός, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα , υποχρεωτική εμφάνιση, δυο φορές το μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του καθώς και ο περιοριστικός όρος της μη συμμετοχής σε δημόσιες συναθροίσεις. Ο βουλευτής μπορεί να μεταβαίνει μόνο στη Βουλή.
Στις 29 Μαρτίου , όποτε λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…