Επίσκεψη από τον Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, δέχτηκε νωρίτερα την Παρασκευή ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Καθηγητής Παιδιατρικής Θεοκλής Ζαούτης, στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρώτου στην Αθήνα.

Στην συνάντηση τους, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού, συζητήθηκαν οι περαιτέρω δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο πεδίο της πανδημίας, ενώ εκφράστηκε ρητά η επιθυμία των δύο πλευρών για δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας.

Επιπλέον, οι δυο πλευρές δήλωσαν την κοινή τους πρόθεση να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ζήτημα των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και της Μικροβιακής Αντοχής, ζήτημα το οποίο ο κ. Ζαούτης είχε συμπεριλάβει στις προτεραιότητες του ΕΟΔΥ, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Τέλος, ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου αναφέρθηκε στην ανάγκη αλληλοστήριξης μεταξύ των δύο χωρών τόσο στη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας αλλά και στις μελλοντικές προκλήσεις που τίθενται στον τομέα της Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως συνάντηση με τον κο Χατζηπαντέλα είχε και ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, κος Θάνος Πλεύρης.