Το σενάριο της αύξησης της φορολογίας σε ποτά και τσιγάρα εξετάζει ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε μιλώντας στα Παραπολιτικά fm.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι είναι θετικά διακείμενος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού τα έσοδα που θα προκύψουν θα μπορέσουν να μπαλώσουν τρύπες στον προϋπολογισμό του χαρτοφυλακίου της Υγείας.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι θα υπάρξουν προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, αφού «το σύστημα έχει καταρρεύσει και λόγω των περικοπών σε εργαζόμενους που έγιναν τα τελευταία χρόνια και λόγω της συνταξιοδότησης άλλων».

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι οι εκπαιδευόμενοι νοσηλευτές μέχρι να διοριστούν κανονικά, θα δουλεύουν αποκτώντας προϋπηρεσία και εμπειρία, θα αμείβονται με το βασικό μισθό και θα έχουν ασφάλιση.

«Δεν ψάχνουμε για χαμάληδες, αυτός ο νέος κόσμος αντί να κάθεται, θα προσφέρει μέχρι να διοριστεί κανονικά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει σύντομα από τον πρωθυπουργό να καθορίσει μία ειδική συζήτηση για τα θέματα της υγείας στο υπουργικό συμβούλιο.