Στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα και την κριτική που άσκησε προς το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. «Τα λέω κυρίως γιατί ακούω κάτι δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που λένε ότι η τρόικα ζήτησε να κατεβάσουμε τα παντελόνια. Όχι, δεν ζήτησαν να κατεβάσουμε κανένα παντελόνι κι ασφαλώς δεν μπορούμε να δεχτούμε κάθε είδους συμφωνία με την τρόικα», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε στο ερώτημα για το που εστιάζεται η κριτική του προς τον κυβερνητικό εταίρο: «Η κριτική μου είναι πάρα πολύ απλή. Εδώ και 6 μήνες σε κάθε απόπειρα μεταρρυθμίσεως που έχει αποπειραθεί να κάνει η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ έχει σταθεί εμπόδιο. Όπως για παράδειγμα το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Θυμάστε πόσες ύβρις άκουσε ο Μητσοτάκης από το ΠΑΣΟΚ; Αναφέρομαι και στο κομμάτι των απολύσεων. Οι απολύσεις και ο ποσοτικός στόχος των απολύσεων το 2014 είναι γνωστό –και στο ΠΑΣΟΚ- ότι υπάρχει στο μνημόνιο. Το έχει υπογράψει και το ΠΑΣΟΚ. Δεν το κατάλαβα. Το να μας λέει η άλλη πλευρά ότι “κύριοι αυτά που υπογράψατε πρέπει να τα τηρήσετε είναι παράλογο;”, είναι κατέβασμα παντελονιού;»

«Είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και όχι του ΠΑΣΟΚ. Και τώρα το αν θα με μαζέψουν ή όχι με συγχωρείτε, αλλά δεν θα ακολουθήσω αυτή τη φρασεολογία. Θα έλεγα στον κ. Καρύδη αν θέλει να μαζέψει κάποιον να μαζέψει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σε κάθε νομοσχέδιο οι μισοί δεν ψηφίζουν», τόνισε.

«Δεν μας συμφέρει ως χώρα να τσακωθούμε με την τρόικα, παρά μόνο βεβαίως αν μας ζητήσει πράγματα εντελώς παράλογα. Για να μη χάσουμε τα δίκια μας πρέπει να κάνουμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η κυβέρνηση οπισθοχώρησε στο λαϊκισμό, υπογραμμίζοντας πως
«αυτό πρέπει να τελειώσει». Στην ερώτηση αν γι’ αυτή την οπισθοχώρηση αποδίδει και ευθύνες στον πρωθυπουργό ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Όχι βέβαια. Είναι ο μόνος που έδωσε μάχη για να γίνουν όλα αυτά, αυτό σας λέω. Έχουμε από τη μία έναν πρωθυπουργό ο οποίος προσπαθεί να κυνηγάει έναν-έναν τους υπουργούς από πίσω για να γίνουν όλα αυτά».