Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων επέρριψε το πρωί της Τρίτης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το ΠΑΣΟΚ φταίει σε μεγάλο βαθμό που δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία και τώρα η τρόικα μας πιέζει».

«Η τρόικα έχει δίκιο… Όταν υπογράφουμε μια συμφωνία, την υπογράφουμε για να την τηρήσουμε…», σημείωσε, μιλώντας στο Mega.

Όπως ανέφερε ακόμη, «προφανώς η τρόικα συνυπολογίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, εκμεταλλεύεται αυτή την πολιτική αναταραχή για να πιέζει την κυβέρνηση. Πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλά από αυτά που ζητούν τώρα είναι εντελώς παράλογα».

Η θέση του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε την αντίδραση του Γ. Κουτρουμάνη, ο οποίος απάντησε, μεταξύ άλλων: «Το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, αλλά υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να κάνει πίσω, όπως οι ομαδικές απολύσεις, το λοκάουτ, το νέο μισθολόγιο».

«Η κυβέρνηση έχει υπογράψει το μνημόνιο και έχει δεσμευθεί για αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου. Ο κ. Βρούτσης έχει παρουσιάσει συνολικό νόμο για τα συνδικαλιστικό και το ΠΑΣΟΚ το απέρριψε» αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σημείωσε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναλλάξει ο νόμος για τις 100 δόσεις».