Μπουρλότο στα θεμέλια του κυβερνητικού συνασπισμού έχει βάλει το 48ωρο τελεσίγραφο της τρόικας για την πιστή υιοθέτηση όλων των αιτιάσεων των δανειστών, ώστε να επιστρέψει το τεχνικό κλιμάκιο και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός των χρονικών περιθωρίων με τελικό ορίζοντα το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης βάλλουν εκατέρωθεν για το ποιος ευθύνεται για τη δεινή θέση στην οποία έχει βρεθεί η κυβέρνηση υπό τη δαμόκλειο σπάθη της τρόικας. Οι τόνοι στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης ανεβαίνουν επικίνδυνα με τους βουλευτές των δύο κομμάτων να αποσκοπούν εν μέρει στην αποποίηση ευθυνών για το νέο αδιέξοδο, με ένα νέο φιάσκο στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών να ελλοχεύει, λοξοκοιτώντας και στα εκλογικά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν…

Μέσα σε αυτό το εν νέου πολωμένο κλίμα οι δύο αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης συναντώνται στις 15:00 το μεσημέρι, έχοντας πλέον στο μυαλό τους όχι μόνο τον «πονοκέφαλο» των απειλών της τρόικας, όσο και τους νέους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, σε μία φάση μάλιστα που όλα για τον κυβερνητικό συνασπισμό κρέμονται από μία κλωστή και με τον ΣΥΡΙΖΑ να καραδοκεί στη γωνία για να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά κάθε αβελτηρία.

Σε παρέμβασή του το πρωί στο MEGA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε ευθέως το ΠΑΣΟΚ ότι ευθύνεται για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων.

«Το ΠΑΣΟΚ φταίει που δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία και τώρα η τρόικα μας πιέζει».

«Η τρόικα έχει δίκιο… Όταν υπογράφουμε μια συμφωνία, την υπογράφουμε για να την τηρήσουμε…», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega.

Όπως ανέφερε ακόμη, «προφανώς η τρόικα συνυπολογίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, εκμεταλλεύεται αυτή την πολιτική αναταραχή για να πιέζει την κυβέρνηση».

Το γάντι που πέταξε ο κ. Γεωργιάδης σήκωσε άμεσα ο συνομιλητής στο πάνελ Γιώργος Κουτρουμάνης, σημειώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, αλλά υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να κάνει πίσω, όπως οι ομαδικές απολύσεις, το λοκάουτ, το νέο μισθολόγιο».

Λίγο μόνο αργότερα ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, κατηγόρησε τον Άδωνη Γεωργιάδη ότι ζητάει «να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις», διερωτώμενος εάν ο κ. Γεωργιάδης είναι «κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ή της Τρόικα;»

«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ Γεωργιάδης παρουσιάζεται στα κανάλια ως αυτόκλητος υπερασπιστής της Τρόικα κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ γιατί αντιδρά στην μείωση των κύριων συντάξεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Ο κ Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις» έγραψε πριν από λίγο στο Facebook ο κ. Καρύδης.

«Επιτέλους ας τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του, γιατί υπονομεύει ευθέως τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές», προσθέτει.