«Η χώρα μας βγαίνει από την πανδημία με καλούς επενδυτικούς οιωνούς» δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Max Fm 93,4 της Πάτρας, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων που θα δώσουν «νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στη Δυτική Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη επικράτεια»

Όπως είπε, «ολόκληρη η δυτική Ελλάδα, και ιδιαιτέρως η Αχαΐα, είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής προσοχής», εξηγώντας ότι «η πρώτη κυβερνητική περίοδος αποσκοπούσε στο να απεμπλακούν τα έργα, τα οποία παρέμεναν εγκλωβισμένα για πάρα πολύ χρόνο, όπως ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου. Αυτή τη στιγμή δρομολογείται, έχουμε ήδη εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση – “γέφυρα” για το έργο, έχουν ήδη πάρει τις αναγκαίες εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απομένει μόνο η τελευταία έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, οπότε αναμένουμε την έναρξη του έργου ακόμη και μέσα στο 2021».

«Σκοπός μας είναι, συνέχισε, εμπροσθοβαρώς να δημιουργήσουμε για τη δυτική Ελλάδα και ιδιαιτέρως την Αχαΐα, ένα χώρο λειτουργικής ανάπτυξης, ένα hub στο οποίο θα είναι ελκυστική η προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, οι οποίες θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί και το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής που είναι η ανεργία».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Επικρατείας αφού υπογράμμισε ότι «δεν θα πάμε σε εκλογές, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός – που είναι και ο μόνος αρμόδιος – το έχει αποκλείσει», τόνισε στη συνέχεια: «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο βγαίνουμε από το μεγάλο κάβο της πανδημίας, βγαίνουμε με πολύ καλούς οιωνούς. Η Ελλάδα έχει την 4η καλύτερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ρυθμό ανάπτυξης για το α’ τρίμηνο του 2021, ανάπτυξη της τάξης του 4,4%, όταν σε όλη την Ευρώπη έχουμε μείωση της οικονομικής δραστηριότητας (…) υπάρχει μια πολύ σημαντική δυναμική, ένα ρεύμα, ελπίζω αναπτυξιακό, το οποίο θα πρέπει να μπορέσουμε να το εδραιώσουμε και να το αυξήσουμε, δεν υπάρχει κανένας λόγος για εκλογές», κατέληξε με έμφαση.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, επεσήμανε πως «αυτή τη στιγμή νομίζω ότι προέχει το να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει. Ό,τι χρειαστεί σε επίπεδο παρεμβάσεων, θα γίνει στο χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός. Είναι πάντως μια στιγμή κατά την οποία η έμφαση πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη της χώρας, στην οικονομία, τη διατήρηση της εργασίας, την ανάπτυξη του τουρισμού που είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την ελληνική οικονομία».